Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman kondigt nieuwe 70.3 triatlons aan in Noorwegen en Griekenland
Het strand van Vouliagmenis waar in 2022 een nieuwe 70.3 Ironman gehouden wordt (foto: Ironman RR)
Nieuws

Ironman kondigt nieuwe 70.3 triatlons aan in Noorwegen en Griekenland

Ironman keert in 2022 terug naar Noorwegen met een nieuwe 70.3 Ironman triatlon in Sandnes, een stadje in het Zuid-Westen van Noorwegen, op een 30-tal km ten zuiden van de bekende Noorse stad Stavanger. Nog in 2022 organiseert Ironman een nieuwe 70.3 Ironman in Griekenland, in het stadje Vouliagmeni, op een boogscheut van Athene. De wedstrijd in Noorwegen staat in juli op de planning, Griekenland is in oktober aan de beurt. Vorige week publiceerden we nog de uitgebreide lijst met meer dan 200 Ironman en Challenge triatlons over de hele wereld. Daar komen er nu dus weer twee bij…

Ironman 70.3 Sandnes

De nieuwe wedstrijd in Noorwegen zal voor het eerst plaatsvinden op 3 juli dit jaar. Met een racelocatie aan de Noorse fjorden belooft het een mooie omgeving te zijn voor een triathlon. Ironman zegt daarover: “De regio staat bekend om haar grote mystieke fjorden, spectaculaire watervallen, pittoreske stadscentrums, grote zandstranden en wereldberoemde Viking geschiedenis.” De triatleten zullen zwemmen in het Gandsfjord, waarna ze fietsen langs de kust van de Noordzee. Tot slot vindt het looponderdeel plaats in het centrum van Sandnes.

Ironman 70.3 Vouliagmeni

Op 23 oktober 2022 zal de eerste editie van Ironman 70.3 Vouliagmeni plaatsvinden. Vouliagmeni is een kustplaatsje op zo’n twintig kilometer afstand van Athene. De wedstrijd begint met een zwemonderdeel van 1900 meter bij het Vouliagmeni-Varkiza strand. Het fietsparcours kent twee rondes van 45 kilometer en loopt langs de kust richting de oude tempel van Poseidon. “Atleten passeren onderweg verschillende traditionele vissersdorpjes en ze kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de kliffen”, aldus Ironman. Het looponderdeel zal atleten wederom langs de kust leiden.