Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleet Arnaud Dely loopt nieuw PR op 10 km in Valencia en is 5de snelste Belg ooit
Arnaud Dely loopt een nieuw PR op de 10 km in Valencia (foto: Arnaud Dely RR)
Multisports

Duatleet Arnaud Dely loopt nieuw PR op 10 km in Valencia en is 5de snelste Belg ooit

De Belgische topduatleet Arnaud Dely, die vorig jaar nog een bronzen medaille pakte op het wereldkampioenschap duatlon in Aviles, heeft dit weekend in de prestigieuze stratenloop van Valencia in Spanje een nieuw persoonlijk record gelopen op de 10.000 meter. In een absoluut topveld, voorafgegaan door de Keniaan Daniel Obengo die de wedstrijd won in 26’57, pakte Arnaud Dely een knappe 16de plaats. Arnaud maakte vooral indruk met een nieuw PR op de 10 km in 28’22, goed voor de vijfde snelste Belgische tijd ooit.

In de ranking van snelste Belgen ooit op de 10 km zet Arnaud Dely zich met 28’22 naast Robin Hendrix. De allersnelste Belg is niemand minder dan Bashir Abdi, die in 2019 In Vallecana een 10 km in 27’47 liep. Volgens Arnaud is het slechts een kwestie van tijd eer hij ook onder de 28 minuten duikt. “De tegenwind dwong ons groepje rond half wedstrijd om het tempo wat te laten zakken tot rond 28 minuten. Maar het is nu maar een kwestie van tijd eer ik die 28-barriere kan doorbreken,” aldus Arnaud. Dat de 24-jarige Waalse duatleet in de buurt komt van tijden van toplopers als Bashir Abdi is des te indrukwekkender, want Dely combineert de looptrainingen ook nog altijd met de fietstrainingen. Zijn focus blijft ook dit jaar op de duatlonsport.