Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleten Lotte Claes en Seppe Odeyn pakken provinciale titels veldlopen
Seppe Odeyn in het PK Veldlopen in Gooik (foto: Danny Baut RR)
Multisports

Duatleten Lotte Claes en Seppe Odeyn pakken provinciale titels veldlopen

Dit weekend werden de provinciale kampioenschappen veldlopen gehouden en dat leverde een paar mooie prestaties op van triatleten en duatleten, met op kop Lotte Claes, met winst in West-Vlaanderen, en Seppe Odeyn, die zijn triple crown vervolledige met de provinciale titel in Vlaams-Brabant. Ook in Limburg en Oost-Vlaanderen werd er gestreden om de provinciale titels en dat leverde onder andere een podiumplaats op voor duatlete Maurine Ricour.

Lotte wint in West-Vlaanderen, Maurine op podium in Oost-Vlaanderen

Duatlete Lotte Claes op het podium van het PK veldlopen in West-Vlaanderen
Lotte Claes op het podium van het PK veldlopen in West-Vlaanderen (foto: Jan Petralia RR)

In Eernegem liep topduatlete Lotte Claes een sterke wedstrijd. Ze pakte de West-Vlaamse provinciale titel in 23’54 en had 12 seconden voorsprong op Saskia Vens en Elke Dedeyne. Ook duatlete Maurine Ricour toonde haar snelle benen, maar dan in Oost-Vlaanderen. De provinciale titel ging in Maldegem zoals verwacht naar topfavoriete Nina Lauwaert. Een halve minuut achter Nina kregen we een spannende strijd om de tweede plaats. Axana Schaverbeke hield uiteindelijk 8 seconden over op Maurine Ricour, die mooi derde werd.

Triple crown voor Seppe Odeyn

Duatleet Seppe Odeyn ploetert door de modder op het PK veldlopen in Gooik
Stevige strijd in de modder op het PK Veldlopen in Gooik (foto: Danny Baut RR)

Seppe Odeyn won tot zijn eigen verrassing het PK veldlopen in Gooik. Seppe pakte in 2021 al twee provinciale titels, eerst op de 3.000 meter steeple en later op dezelfde dag ook op de 10.000 meter op de piste. “Nu heb ik mijn triple crown ook te pakken,” lachte de 9-voudige winnaar van de Hel van Kasterlee. “Het parcours lag er door de modder zwaarder bij dan verwacht, maar ik voelde me goed. Al was ik zelf ook verrast dat ik hier de provinciale titel won, dit had ik niet verwacht,” aldus Seppe. Odeyn werd kampioen van Vlaams-Brabant na een stevige strijd met Rob Scheerlinck. Seppe won in 36’46. Scheerlinck kwam vier seconden later als tweede binnen. Philip Corrvriendt werd derde. Ook duatleet Toon Mariën, recent nog aan het werk in het WK duatlon in Aviles, deed het goed. Toon werd vijfde in 37’58. In Limburg was er in Lommel ook een vijfde plaats voor Wouter Simons.