Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch kampioen triatlon Blummenfelt in Sportweekend: “Ik wil onder de 7 uur duiken”
Kristian Blummenfelt finisht in een formidabele 7u21 in Ironman Cozumel (foto: Robrecht Paesen)
Nieuws

Olympisch kampioen triatlon Blummenfelt in Sportweekend: “Ik wil onder de 7 uur duiken”

Niet eens zijn olympische titel maar vooral zijn imposante 7u21 op de Ironman van Cozumel is hét gespreksonderwerp als het over de Noorse triatleet Kristian Blummenfelt gaat. Eerder schreven we al dat de olympische kampioen triatlon drie dagen in de windtunnel in Eindhoven doorbracht. Het VRT-programma Sportweekend ging de Noor opzoeken in Eindhoven en voor de Belgische camera’s was de Noor duidelijk: “Ik wil onder de 7 uur duiken. Op het juiste parcours, in goeie omstandigheden, met het beste materiaal en met het juiste team rond mij zouden we heel dicht moeten komen…”

Een datum is er nog niet bekendgemaakt, maar dat het in 2022 gaat gebeuren staat vast: het Phoenix Sub-7 en Sub-8 project. De Britse tweevoudige olympische kampioen Alistair Brownlee en de regerende olympische kampioen Blummenfelt gaan een poging doen om onder de magische grens van 7 uur te duiken. Lucy Charles en Nicola Spirig doen eenzelfde poging om bij de vrouwen voor het eerst onder de 8 uur te duiken. De omstandigheden zullen perfect moeten zijn en de atleten worden bijgestaand door 10 hazen die hen uit de wind moeten zetten. “Met een groep tempomakers kan ik zeker sneller gaan op de fiets en kan ik energie sparen. Mijn voorbereiding zal ook beter zijn. Ik denk dat ik dicht zal komen,” vertelt Blummenfelt aan Sportweekend.

“Een grote ronde rijden is mijn grootste droom”

Eerder passeerde ook al het gerucht dat Blummenfelt net zoals Ironman-pro Camerown Wurf, die bij Ineos-Grenadiers zijn contract met een jaar verlengde, graag de stap zou willen zetten naar het wielrennen. In Sportweekend bevestigt hij die droom. “Een grote ronde rijden is mijn grootste droom. Drie weken koersen, op en af in de bergen: cool! Het zou een grote uitdaging zijn. Ik denk erover na,” aldus Blummenfelt.

Bekijk hier de volledige reportage in Sportweekend.