Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Voor het eerst Ironman triatlon in Centraal-Afrika? Rwanda kondigt Ironman race aan in augustus
De duatlon van Kigali in Rwanda in 2020 (foto: Federation Rwandaise de Triathlon)
Nieuws

Voor het eerst Ironman triatlon in Centraal-Afrika? Rwanda kondigt Ironman race aan in augustus

The New Times, de toonaangevende krant in Rwanda, en tv-zender Rwanda TV kondigen aan dat Rwanda nog dit jaar in augustus een Ironman triatlon zou krijgen in het Rubavu district aan het Kivu meer. Het zou voor het eerst in de geschiedenis van de triatlonsport zijn dat Ironman een wedstrijd organiseert in Centraal-Afrika en na de Ironman Zuid-Afrika zou het nog maar de tweede volledige Ironman zijn op het Afrikaanse continent.

Voor de goeie orde, Ironman zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar volgens The New Times ontving president Paul Kagame zelf de personen die instaan voor de organisatie van de Ironman. Er waren al langer plannen voor een long distance triatlon in Rwanda. Het Centraal-Afrikaanse land profileert zich steeds meer als een sportieve bestemming voor atleten van diverse sporten. De laatste jaren is triatlon er populairder aan het worden. In Kigali werd in 2020 nog een duatlon gehouden en de voorbije jaren was er aan Lake Kivu ook telkens een sprinttriatlon voor de Africa Triathlon Cup.