Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Grootste Challenge triatlon krijgt nieuwe datum: Challenge Roth in 2023 in juni
Challenge Roth, één van de grootste triatlons in Europa (foto: Challenge Roth)
Nieuws

Grootste Challenge triatlon krijgt nieuwe datum: Challenge Roth in 2023 in juni

Challenge Roth, samen met Almere de oudste volledige triatlon van Europa en de grootste wedstrijd binnen het Challenge circuit, kiest in 2023 voor een nieuwe datum. Al jaren is het een begrip in het eerste weekend van juli, maar in 2023 zal Challenge Roth iets naar voren verschuiven en plaatsvinden in de laatste week van juni. Op 25 juni om precies te zijn zullen duizenden atleten over het parcours razen en onder andere de meer dan befaamde Solar Hill bedwingen.

De nieuwe datum is overeengekomen met Ironman Germany en de Duitse triathlonbond, want beide patijen worden bedankt in een bericht op social media, waarin de nieuwe datum voor 2023 wordt gepresenteerd. Roth zit al een paar jaar rond dezelfde datum als Ironman Frankfurt, waar Ironman in 2022 op 26 juni het Europees kampioenschap organiseert.

Dit jaar vindt Challenge Roth op 3 juli plaats. De wedstrijd is volledig uitverkocht. Zoals altijd gebeurde dat in een paar minuten.