Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Marten Van Riel verlaat trainingsgroep Joel Filliol en kiest voor verrassende Belgische trainer
Marten Van Riel bij de parcoursverkenning van de Super League Triathlon in Munchen (foto: Marten Van Riel RR)
Nieuws

Triatleet Marten Van Riel verlaat trainingsgroep Joel Filliol en kiest voor verrassende Belgische trainer

Vice-wereldkampioen triatlon Marten Van Riel komt met verrassend nieuws. Na jarenlang tot de trainersgroep van de internationale succescoach Joel Filliol in Girona te behoren, kiest hij vanaf 2022 voor een nieuwe aanpak. Marten blijft wel in Girona en vond daar een nieuwe trainer. En dat is verrassend genoeg een Belgische trainer. Glenn Poleunis is sinds kort naar Girona verhuisd en gaat daar naast Marten ook nog andere atleten trainen.

“Het is een moeilijke beslissing geweest om na 7 jaar afscheid te nemen van Joel Filliol,” vertelt Marten. “Maar na lang nadenken, vind ik wel dat het de juiste beslissing is. Soms heb je verandering nodig om verder progressie te maken.” Die verandering komt er in de vorm van een Belgische trainer, die pas naar Girona verkaste. Het stadje vlakbij Barcelona is de laatste jaren erg populair als trainingslocatie voor veel internationale triatleten. Naast Marten Van Riel en Jelle Geens verblijft ook Bart Aernouts er regelmatig en Jan Frodeno heeft er zelfs zijn eigen koffiebar. Ook andere triatleten als Maya Kingma en Jonas Schomburg zijn er vaak te vinden.

Glenn Poleunis gevestigde waarde binnen Belgische triatlonsport

https://www.instagram.com/p/CY9kCKbL1SP/

Glenn Poleunis is een gevestigde naam binnen de Belgische triatlonsport als oprichter van de PTC-squad, een trainingsgroep met onder andere Dries Matthys, Thomas Guilmot, Jorre Van De Weyer, Remco Verbelen, Kiara Lenaertz en de Nederlandse Rani Skrabanja. Sinds kort trainen ook een aantal internationale atleten bij hem, zoals de Tsjechen Linduska en Cervenka en de Spaanse junior Heredero. In december 2021 besloot Glenn een nieuwe stap te zetten en naar Girona te verhuizen. Hij zal vanuit Girona niet alleen Marten Van Riel, maar ook andere elite-atleten gaan trainen. De Belgische basis in Leuven blijft eveneens bestaan, maar de atleten hebben nu met Girona ook een vaste uitvalsbasis om op stage te gaan.

“Ik ben zeer blij dat ik kan samenwerken met Glenn Poleunis en zijn PTC Coaching trainingsgroep. Ik ken Glenn al een hele tijd en er is altijd een heel goeie vibe tussen ons wgeweest. Ik geloof dat we samen een stap voorwaarts kunnen zetten. Ik kijk er enorm naar uit om met het harde werk te starten, want de eerste wedstrijden komen er al snel aan,” aldus Marten over de nieuwe samenwerking. De komende tijd moet ook duidelijk gaan worden hoe zijn programma er gaat uitzien…

https://www.instagram.com/p/CYUt2oPM-nX/

Marten maakte zijn beslissing om bij Joel Filliol te vertrekken ook al bekend in de Quarantaine aflevering van de Jogclub Podcast en heeft het daarin ook over zijn eigen plannen op de langere afstand en die van Jelle Geens. Herbeluister hier de Podcast aflevering met Marten:;