Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen volledige Ironman maar wel 70.3 Ironman Rwanda in augustus 2022
Ironman 70.3 Rwanda in Rubavu (foto: Ironman)
Nieuws

Geen volledige Ironman maar wel 70.3 Ironman Rwanda in augustus 2022

Nadat we woensdag met 3athlon.be als eerste triatlon-website de primeur hadden van de nieuwe Ironman triatlon in Rwanda, heeft donderdag ook Ironman zelf bevestigd dat er voor het eerst een long distance triatlon komt in Centraal Afrika. Het gaat niet om een volledige Ironman wel om een 70.3 Ironman over de halve afstand op 14 augustus 2022. Het belooft alleszins een indrukwekkende wedstrijd te worden, met zwemmen in Lake Kivu en fietsen op het heuvelachtige parcours van het Rubazu district, met als letterlijk hoogtepunt Mount Kurasimba.

De beelden van de regio van Rubavu zijn indrukwekkend en dit zou best wel eens een bucketlist-race kunnen worden. Na 70.3 Ironmans in Zuid-Afrika, Egypte en Marokko is Rwanda het eerste Centraal-Afrikaanse land dat een 70.3 Ironman halve triatlon krijgt. De 1,9 km zwemmen is in het Kivu Meer, de natuurlijke grens tussen Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Het loopparcours en de finish liggen aan Gisenyi, waar de laatste tijd wel meer sportevenementen worden gehouden en waar ook heel wat luxe-resorts zijn.