Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Boze reacties van triatleten na verschuiven van Ironman Mallorca naar zelfde weekend als 70.3
Ironman Mallorca in 2022 een week vervroegd naar 7 mei (foto: Ironman)
Nieuws

Boze reacties van triatleten na verschuiven van Ironman Mallorca naar zelfde weekend als 70.3

Minder dan vier maanden voor aanvang van het evenement, kondigde Ironman donderdag aan dat Ironman Mallorca met één week vervroegd zal worden. Daardoor zal het evenement niet meer op 14 mei 2022, maar op 7 mei plaatsvinden, in hetzelfde weekend als Ironman 70.3 Mallorca. “Na overleg met de gemeente van Alcudia is besloten om één wedstrijdweekend aan te houden, waarin atleten hun doelen kunnen behalen en kunnen genieten van één van de meest iconische wedstrijdsferen in de wereld. Net zoals vorig jaar toen de twee races gelijktijdig plaatsvonden”, laat de organisatie weten via een persbericht.

Ironman overtuigt atleten er dan wel van dat het een sfeervol raceweekend zal worden met zowel de Middle Distance als de Long Distance op dezelfde dag, toch zien veel atleten het absoluut niet zitten. In de eerste plaats aangezien veel mensen hun reis al hadden geregeld en in de tweede plaats vanwege de extreme drukte die op het parcours wordt verwacht. Onder het Facebookbericht dat Ironman online zette, regent het boze reacties.

“Jullie hebben een wedstrijd verplaatst, waar vooral internationale atleten op af komen die alles al geboekt hebben, en dat doen jullie een paar maanden van tevoren? En dan verplaatsen jullie die wedstrijd naar een dag waarop al een andere wedstrijd gepland staat waardoor veel verblijven vol zullen zitten? Jullie kijken echt goed naar jullie klanten om…”, leest één van de vele reacties.

Volgens veel atleten was het parcours vorig jaar al overvol. “Dit wordt chaos”, reageert een atleet dan ook. In een andere reactie vraagt iemand zich af hoeveel fietsen er dan wel niet in de wisselzone komen te staan. “Wacht even: dus de hele Ironman zal op dezelfde dag zijn als de 70.3? Het parcours was al veel te druk. Dit is geen goed nieuws, al begrijp ik dat het logisch is om de 70.3 en hele Ironman in hetzelfde weekend te organiseren.”