Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volledige triatlon en duatlon kalender voor 2022: 3athlon.be gaat samenwerking aan met Go Dare
Seppe Odeyn , 9-voudig winnaar van de Hel (foto: Jim De Sitter)
Duathlon

Volledige triatlon en duatlon kalender voor 2022: 3athlon.be gaat samenwerking aan met Go Dare

Met voorlopig maar liefst 111 duursport-evenementen op de Belgische kalender wordt het weer een druk sportjaar 2022 voor de triatlon- en duatlonliefhebber. Samen met Go Dare heeft 3athlon.be alle wedstrijden gebundeld in een overzichtelijke kalender die je voortaan ook op de grootste triatlon- en duatlon website van België kan terugvinden. De kalender met triatlons, duatlons, cross-duatlons, zwemlopen, swimruns en run&bike wedstrijden is het gevolg van de samenwerking tussen 3athlon.be en Go Dare, de actieve sport community. Het doel is om nog meer sportievelingen bekend te maken met de wondermooie triatlonsport en aanverwante sporten.

Sport-community en sponsor van Seppe Odeyn

Go Dare kent u misschien al als hoofdsponsor van wereldkampioen duatlon en 9-voudig winnaar van de Hel van Kasterlee, Seppe Odeyn. Oprichter Nico Mullens en Stijn Witters ontwikkelden een app met de kalender van verschillende sportieve evenementen waarin elke organisator ook zijn eigen evenementen kan aanmaken en beheren. Naast de app werd Go Dare ook een actieve sport community die sporters wil samenbrengen. Nico was al langer fan van de triatlonsport en werd onder andere finisher in de Hel van Kasterlee. Stijn zette ondertussen ook zijn eerste stappen in duatlon. “Het DNA van Go Dare en de liefde voor de sport zijn vergelijkbaar met wat we met 3athlon.be willen bereiken. Bovendien werd het tijd om een mooie, overzichtelijke kalender te kunnen bieden aan triatleten en duatleten. We zijn dan ook trots op de samenwerking tussen 3athlon.be en Go Dare,” aldus Hans Cleemput, hoofdredacteur van 3athlon.be.

Kalender op desktop, Go Dare App op smartphone

De Go Dare triatlonkalender op 3athlon.be
Een voorbeeld van de Go Dare kalender op 3athlon.be (foto: 3athlon.be)

En dus vind je vanaf nu de volledige triatlon- en duatlonkalender van 2022 ook op 3athlon.be. Alle wedstrijden die op dit moment al bekend zijn, staan in de kalender, zowel voor België als voor Nederland. Je vindt de kalender via het menu bovenaan de pagina, met op desktop of laptop de volledige kalender gerangschikt per datum. Je kan zelf filters kiezen voor je favoriete sporten, maar je kan ook zoeken op datum of regio. Op smartphone krijg je de mogelijkheid om de Go Dare app te downloaden. Daarin kan je je eigen persoonlijke sportagenda beheren met de wedstrijden die jij wil uitkiezen. En je wordt op die manier meteen ook lid van de grote Go Dare sport community.

Zelf events toevoegen en beheren

Op dit moment staan alle wedstrijden die ons op dit moment bekend zijn in de kalender. Daar zullen er ongetwijfeld nog bijkomen. Organisatoren kunnen overigens zelf hun sportief evenement toevoegen en beheren. Organisatoren van wie de wedstrijd al in de kalender staat maar die nog aanpassingen willen doen, kunnen via dezelfde link een eigen evenement aanmaken dat dan in de plaats komt van het event wat er nu in staat. Dat beperkt zich overigens niet alleen tot de duursporten, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor cycling, running en trailrunning. Heb je als atleet een wedstrijd gezien die nog niet in onze kalender zit, laat het ons dan even weten en dan voegen we die ook toe aan de kalender.

216 duursport-events in België en Nederland

Voor 2022 staan er momenteel 73 triatlons in de kalender voor België en 81 voor Nederland. Duatlon blijkt dan weer populairder in België, met 8 duatlons en 11 crossduatlons in ons land, tegenover 3 wegduatlons en 10 crossduatlons bij onze Noorderburen. Nederland telt dan weer meer zwemlopen, 11 in totaal, tegenover 7 in België. En de laatste jaren is run&bike erg populair geworden in België, met maar liefst 12 races in 2022. In Nederland is deze teamsport, waarbij met twee atleten en 1 fiets een parcours aflegt waarbij je constant mag wisselen wie loopt en wie fietst, nog niet op grote schaal ingeburgerd.