Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vroeg in vorm voor WK Ironman: Lukas Bosmans wint sterkbezette Naturarun in Holsbeek
Lukas Bosmans aan de leiding in de Naturarun in Holsbeek (foto: Sportevents RR)
Multisports

Vroeg in vorm voor WK Ironman: Lukas Bosmans wint sterkbezette Naturarun in Holsbeek

Het duurt nog een tijdje voor het nieuwe triatlonseizoen van start gaat, maar in de Naturarun in Holsbeek lieten een aantal triatleten toch al een vroege, goeie vorm zien, met als hoogtepunt de indrukwekkende zege van Lukas Bosmans op de 15 km tegen onder andere een drievoudig Belgisch kampioen. Op dezelfde afstand deden nog een paar mannen van dezelfde trainingsgroep van Lukas het uitstekend. Maar ook op de andere afstanden zagen we veel bekende gezichten, de ene al wakkerder dan de andere. Het was overigens een zware editie met veel modder, eerder een echte trailrun dan een naturarun.

Siebe De Winter snelste op 21 km

De langste afstand van zondag, de 21 km, startte blijkbaar te vroeg voor een paar triatleten. Door de corona-maatregelen was er een vrije start voorzien tussen 9 u. en 9u20. De kandidaten voor het podium moesten wel mee vooraan starten. En zo werd Nicolas Smeyers tot winnaar uitgeroepen op het podium terwijl de snelste tijd in 1u31’38 voor triatleet Siebe De Winter was. “De dag voordien de verjaardag gevierd van mijn vriendin en geen zin om zo vroeg al te starten,” lachte Siebe na zijn snelle finish. “Ik kwam eigenlijk meelopen voor het plezier, maar het ging erg goed. Ik kijk uit naar het triatlonseizoen,” aldus Siebe, de topper van het Sportoase Triatlon Team die vanaf 2022 in actie komt voor het Oilservice LTTD team uit Deinze. De derde tijd op de 21 km was voor Kevin Van Hoovels. Ook Silke Baumer ging later van start en miste zo de bronzen podiumplek. Daardoor stonden de zusjes Odeyn voor het eerst samen op het podium. Helleveeg Joke won de 21 km in 1u44’29. Zus Roos was de derde over de streep in 1u58’24.

Bossie en coach op podium

Hadwin De Donder pakt de kopstart in de Hageland Naturarun
Hadwin De Donder pakt de kopstart in de Hageland Naturarun (foto: Sportevents RR)

Maar de voor ons interessantste afstand was de 15 km, met veel triatleten aan de start. Alle ogen waren gericht op Runners Lab-topper Ali Hamdi, drievoudig Belgisch kampioen, twee keer op de korte cross. Maar niemand kon in Holsbeek op tegen een sterke Lukas Bosmans. Minder dan vijf maanden voor het WK Ironman in St-George is de Leuvense triatleet al goed in vorm. Hij won de Hageland Naturarun in 1u00’42 voor Stijn Kayenbergh (1u03’17). Hadwin De Donder, coach van Bossie en zelf ook triatleet bij TDL, verraste met een knappe derde plaats in 1u04’09 waarmee hij een halve minuut sneller was dan Ali Hamdi. Wout Wera werd zevende. Stevan Van Den Heuvel won het officieus clubkampioenschap van het Sportoase Triatlon Team met een hele mooie tiende plaats, vlak voor Harm Vermote (11de) en Ward Vermeulen (14de). Trailrun-specialiste Lies Vanysacker klopte triatlete Leen Vanden Daelen bij de dames.

Uitslag Naturarun Holsbeek 2022 – 15 km
Uitslagen andere afstanden Naturarun Holsbeek 2022