Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee op twee voor triatleet Lukas Bosmans, winst in halve marathon Lier
Lukas Bosmans wint de halve marathon van Lier in 1u10 (foto: 3athlon.be)
Multisports

Twee op twee voor triatleet Lukas Bosmans, winst in halve marathon Lier

De Leuvense triatleet Lukas Bosmans is sterk begonnen aan 2022, want na zijn winst in de 15 km naturarun in Holsbeek vorige week, schreef hij zondag de halve marathon van Lier op zijn naam. Met een finishtijd van 1u10 in de natuurloop bleef hij meervoudig winnaar en plaatselijk favoriet Kristof Nackaerts voor. Bossie is dus al vroeg in vorm, maar hij is dan ook gekwalificeerd voor het WK Ironman in St-George wat er al in mei aankomt. Ook op de andere afstanden deden de triatleten het uitstekend met onder andere winst op de 5 km voor Hasse Fleerackers.

In 2020 werd Lukas nog derde in de halve marathon van Lier. Toen liep hij 1u13’02 en moest hij bijna drie minuten toegeven op Kristof Nackaerts. Deze keer nam Lukas Bosmans al snel het initiatief en hij zette Nackaerts op achterstand. Bossie won de halve marathon in 1u10’22. Nackaerts kwam op 1’25 als tweede binnen en Mathias Vertessen werd derde in 1u14’24. “Ik heb 2 jaar geleden hier nog gelopen tegen Nackaerts. Toen liep hij 3 minuten rapper dan mij. En ik zet hem vandaag ook op een afstand, dus ik heb een goeie progressie gemaakt. Het was uiteindelijk een leuke strijd en we hebben elkaar tot het uiterste gedreven, dat is altijd goed,” aldus Lukas voor de camera’s van RTV. Bekijk hieronder de reportage van de Kempische regionale zender.

Bekijk de video op de website van RTV.

Hasse Fleerackers wint 5 km, Wout Ghielens 2de

In de halve marathon waren nog wel wat triatleten actief, maar ook op de andere afstanden deden de duursporers het goed. Tim Baelus werd knap derde op de 10 km in 34’13. Die wedstrijd werd in 32’44 gewonnen door Marvin D’Aurilio. Ook Luka Schrijvers deed het goed met een zesde plaats in 36’20. Op de kortste afstand, de 5 km, zagen we een paar straffe triatlon-talenten aan het werk. Hasse Fleerackers pakte haar eerste zege van het seizoen. De Belgische kampioene triatlon bij de jeugd haalde het in 17’26 en werd daarmee 25ste overall. Charlotte Peeters en Lien Billen volgden een heel eind verderop. Bij de mannen pakte Wout Ghielens de tweede plaats. De winst was in 14’34 voor Pieter Verschoren. Wout werd tweede in 14’48. Ook Vince Van de Poel (4de in 14’56) en Dries Cannaerts (5de in 14’59) doken onder de 15 minuten.

Uitslag halve marathon Lier 2022

Uitslag 10 km Lier 2022

Uitslag 5 km Lier 2022