Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Israelische triatleet valt in laatste rechte lijn maar wint toch op 1 loopschoen halve Israman
Roee Zoarets wint de 113 Israman op 1 schoen
Nieuws

Israelische triatleet valt in laatste rechte lijn maar wint toch op 1 loopschoen halve Israman

Vrijdag werd in Israël opnieuw de Israman gehouden, een halve en volledige triatlon waar we vroeger in betere tijden naar uitkeken met Diego Van Looy drie keer als winnaar van de halve, maar vrijdag kaapte de Israelische triatleet Roee Zoarets de hoofdrol weg. Zoarets liep aan de leiding, schoof uit in de laatste bocht voor de finish, kwam ten val, verloor zijn rechterschoen maar liep met 1 loopschoen alsnog naar de overwinning. Op de volledige triatlon ging de winst naar Dan Alterman.

Door Covid-19 was de Israman opnieuw een bijna volledig Israelische aangelegenheid. Op de volledige Israman haalde Dan Alterman het in 9u52’28 voor Dan Kony Ovchinikov, die op 6’51 tweede werd en Amit Shaked die op 11’27 de derde plaats pakte. Bij de vrouwen stond alleen thuisatlete Irene Mazin aan de start. Zij won in 10u57’43. Op de halve Israman had Roee Zoarets een goeie zes minuten voorsprong Udi Alhanaty. Bij zijn late valpartij had hij in principe alle tijd om zijn schoen opnieuw aan te trekken, maar hij besloot op 1 schoen door te gaan en zorgde zo voor hét beeld van de dag. Zoarets kwam na 4u38’12 over de streep en werd als winnaar uitgeroepen. Opvallend, in de uitslag staat Eshed Itamar als winnaar in 4u35’05. Mogelijk was die later gestart, dat was ons alleszins niet duidelijk. Alhanaty werd derde.

Bij de vrouwen kregen we ook een volledig Israelisch podium met winst voor Antonina Reznikova. De Isrealische won in 5u14’43 en had ruim een kwartier voorsprong op Hadas Mazar.