Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Powerman Mallorca duatlon afgelast: te weinig deelnemers door Corona
Diego Van Looy won de Powerman Mallorca in 2019 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Powerman Mallorca duatlon afgelast: te weinig deelnemers door Corona

Er komt dit jaar helaas geen vijfde editie van de Powerman Mallorca, de lange afstand duatlon die in 2019 nog werd gewonnen door Diego Van Looy en in 2018 door Seppe Odeyn. Na 2021 had iedereen de hoop dat de invloed van COVID-19 op de wedstrijdkalender zou afnemen, maar nu de omikron-variant nog steeds hard toeslaat in veel landen in de wereld, zijn de eerste paar evenementen van 2022 geannuleerd. Vorige week kondigde Challenge Wanaka aan hun race te annuleren, en deze week is het Powerman Mallorca die het slechte nieuws deelt. De race, die zou worden gehouden op 26 maart 2022, is geannuleerd vanwege een onvoldoende aantal deelnemers, wat volgens de organisatie een gevolg lijkt te zijn van de pandemie.

“De organisatie van Powerman Mallorca is gedwongen om de viering van haar vijfde editie te annuleren als gevolg van het onvoldoende aantal ingeschrevenen, grotendeels gemotiveerd door de moeilijkheid die internationale duatleten vinden om deel te kunnen nemen aan een race met de huidige situatie van de Covid-19 pandemie en de vooruitzichten voor de komende weken en maanden. Zonder een minimum aantal deelnemers en het gebrek aan middelen die deze situatie met zich meebrengt om het evenement met garanties te kunnen houden, is de beste optie om de wedstrijd in maart van dit jaar niet te houden. Alle ingeschreven atleten zullen een volledige terugbetaling van hun inschrijving ontvangen”, aldus de organisatie in een persbericht.