Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De meest Belgische van alle Ironmans: twee dagen feest in Maastricht in 2022
In 2017 werd Karen Steurs 5de op de Ironman Maastricht (foto: 3athlon.be)
Nieuws

De meest Belgische van alle Ironmans: twee dagen feest in Maastricht in 2022

In 2022 krijgen we in Maastricht opnieuw een volledige Ironman triatlon en dat is goed nieuws voor de Belgische triatleten die dichtbij huis een Ironman willen doen voor eigen volk. Het wordt een druk eerste weekend van augustus want naast de volledige Ironman Maastricht op zondag 7 augustus wordt op zaterdag 6 augustus ook de 70.3 Ironman over de halve afstand gehouden. Het fietsparcours ligt overigens voor een deel pal langs de grens tussen Nederland en België.

Volledige Ironman keert terug naar Maastricht

De Ironman Maastricht, dat is 3,8 km zwemmen in de Maas, twee keer 90 km fietsen langs de Belgische grens en 42 km lopen in Maastricht met aankomst pal in het centrum. Op een steenworp afstand van Lanaken, Bilzen en Riemst is het de ideale Ironman voor de Belgische triatleten die graag eens voor eigen volk een volledige triatlon afwerken. Ook in de vroegere edities van de volledige Ironman zagen we heel veel Belgische triatleten aan het werk in Nederlands-Limburg, aangemoedigd door duizenden supporters. Hoewel er in 2022 geen pro’s aan de start komen, mogen we toch heel wat Belgische top age groupers verwachten.

Ironman Maastricht op 7 augustus 2022

70.3 Ironman op zaterdag

De terugkeer van de volledige Ironman Maastricht op de internationale kalender betekent niet dat er geen plaats is voor andere afstanden. Op zaterdag wordt de 70.3 Ironman Maastricht gehouden, een triatlon over de halve afstand met 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Met 530 hoogtemeters wordt het ook op de halve triatlon een stevige wedstrijd. Het parcours is overigens in twee stukken te verdelen: de noordlus die tot aan Elsloo gaat, op een steenworp van Maasmechelen, en de zuidlus die langs de Belgische grens tot aan de Voerstreek loopt.

70.3 Ironman van Maastricht, halve triatlon op 6 augustus 2022