Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwitserse triatlete Nicola Spirig breekt ribben en sleutelbeen, start seizoen en sub-8 project in gevaar
Triatlete Nicola Spirig met gebroken ribben en sleutelbeen in het ziekenhuis (foto: Instagram Nicola Spirig RR)
Nieuws

Zwitserse triatlete Nicola Spirig breekt ribben en sleutelbeen, start seizoen en sub-8 project in gevaar

De Zwitserse toptriatlete Nicola Spirig mist de start van het 2022 triatlonseizoen nadat ze door een valpartij met de fiets op training in de buurt van Zurich haar sleutelbeen en twee ribben brak. De olympisch kampioene triatlon van 2012 was nog maar net terug van een stage in Gran Canaria en bereidde zich in haar thuisland verder voor op de 70.3 Ironman Dubai, waar ze op 5 maart aan het seizoen zou beginnen. De Zwitserse werd met succes geopereerd en moet het voorlopig zes weken rustig aan doen. Daardoor mist ze niet alleen de 70.3 Ironman Dubai maar komt ook haar deelname aan het Phoenix Sub-8 project mogelijk in gevaar.

“Ik heb zondag tijdens een trainingsrit een ongeluk gehad met mijn fiets en daarbij twee gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen opgelopen. Ik was in zeer goede handen in het Balgrist University Hospital en ben vanmorgen met succes geopereerd, maar zal de komende zes weken slechts beperkt mogen trainen. Dit betekent dat ik het seizoen niet zal kunnen starten op de Ironman in Dubai op 5 maart zoals gepland, maar ik ben blij dat er niets ergers is gebeurd en ik kijk uit naar latere wedstrijden,” aldus Nicola vanuit het ziekenhuis.

Wat de gevolgen zullen zijn voor het Phoenix Sub-8 Project is nog niet duidelijk. Daarin is het doel dat Nicola Spirig en Lucy Charles als eerste triatletes in de ideale omstandigheden onder de magische grens van 8 uur duiken. Kristian Blummenfelt en Alistair Brownlee doen een poging om bij de mannen onder de 7 uur te raken.