Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Teufel Airy Sports TWS, meer dan 20 uur genieten van je favoriete muziek.
De Teufel Airy Sports TWS oortjes, een combinatie van goeie geluidskwaliteit en lange batterijduur (foto: Just Jean)
Extra

Teufel Airy Sports TWS, meer dan 20 uur genieten van je favoriete muziek.

Met de Airy Sports TWS bracht Teufel een vernieuwde versie uit van de in-ear koptelefoon die we eerder al eens onder de loep namen. Ook deze keer stuurde Teufel het nieuwste model naar ons toe en wij gingen er gedurende onze trainingen mee aan de slag.

Comfortabel

De Airy Sports TWS vertonen heel wat gelijkenissen met de gewone Airy Sports al kunnen we uiterlijk al meteen een groot verschil opmerken: geen draad. De koptelefoon bestaat uit een afzonderlijke linker- en rechteroortje. Deze keer dus geen draad meer die in de nek ligt of hangt te wapperen met de kans wanneer je met het draadje ergens hapert de oortjes uit je oren verdwijnen al moeten we toegeven dat dit bij het vorige model niet echt veel voorkwam.

De oplaadbox met de Teufel Airy Sports TWS oortjes
De Teufel Airy Sports TWS oortjes hebben een comfortabele pasvorm (foto: Just Jean)

Wel gelijkaardig zijn de rubberen ‘oorhaken’ die even comfortabel en vooral stevig aanvoelen. Vooral de keuze voor rubber blijft voor ons een zeer goeie beslissing want na een training van enkele uren op de fiets hadden we nooit last van een irritante wrijving rondom de oorschelp.

Bediening en spraakbesturing

Wel een groot verschil is de bediening van de in-ear koptelefoon. Doordat de draad ontbreekt zijn er deze keer ook geen bedieningsknoppen aanwezig om je playlist te besturen. Met deze Airy Sports TWS bestuur je het toestel door een ‘touch’ op de sensorknoppen die onder de teufel logo’s op de oortjes zelf zitten. Lees dus de handleiding wat de ‘touchcombinaties’ zijn en al snel scrol je door je playlist en regel je het volume nadat je de oortjes met je smartphone hebt gesynchroniseerd. Je kan trouwens ook met een simpele druk op de knop Siri of Google Assistant oproepen en via spraaktechnologie je toestel besturen dankzij de kleine microfoons die in de oortjes zijn ingewerkt. Bellen gaat dus uiteraard ook met deze oortjes.

De Airy Sports TWS oortjes van Teufel getest onder de helm door onze triatleet Just Jean
De Teufel Airy Sports TWS oortjes, een combinatie van goeie geluidskwaliteit en lange batterijduur (foto: Just Jean)

Basgeluid en lange duur

Ook aan de geluidskwaliteit werd door Teufel verder gesleuteld. Deze nieuwe Airy Sports TWS beschikt over een overtuigende bas en ook al zijn deze oortjes maar klein van formaat, het geluid die ze produceren mag er helemaal zijn.

Een goed geluid is één ding maar kunnen we er ook lang van genieten? Teufel beweert dat je tot zeven uur kan genieten van je lievelingsmuziek zonder de oortjes op te laden en dit kunnen we alleen maar bevestigen. Na een trainingsrit van drie uur besloten we de oortjes te gebruiken achter onze bureau en na een namiddag hard werken bleef de muziek knallen in de oren. Daarnaast worden deze Airy Sports geleverd met een zeer handige oplaadcase die de oortjes tot 3x toe volledig kan opladen wat dus zorgt voor een totale speelduur van 21uur.

Conclusie

Teufel bewijst met hun in-ear gamma dat de essentie van een koptelefoon ten alle tijden moet bewaard blijven: geluidskwaliteit! De Airy Sports TWS produceren een oerdegelijk geluid en dat in alle weersomstendigheden! Let wel dat je de oortjes niet te luid zet, want te veel omgevingsgeluid neutraliseren is natuurlijk ook niet de bedoeling wanneer je de openbare weg opgaat! Voor de prijs van €149,99 haal je een set in huis.

WIN! Volg onze Instagrampagina

Wie weet krijg je binnenkort net zoals ons een pakket van Teufel toegestuurd. Volg onze Instagrampagina de komende dagen zeker op de voet en wie weet komt deze Airy Sport TWS van Teufel jou richting uit en dat gratis en voor niets!