Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Ironman Nieuw-Zeeland in maart door Covid-restricties
Hannah Wells won in 2021 haar Ironman-debuut in Taupo (foto: Ironman)
Nieuws

Geen Ironman Nieuw-Zeeland in maart door Covid-restricties

De Ironman Nieuw-Zeeland, normaal één van de grootste volledige triatlons van het voorjaar, zal dit jaar op zaterdag 5 maart niet doorgaan wegens Covid-19 restricties. Dat heeft Ironman bekendgemaakt. Eerder werd de Challenge Wanaka, ook een long distance triatlon in Nieuw-Zeeland, van 17 februari eveneens afgelast. Terwijl in ons land de corona-barometer oranje kleurt en er extra mogelijkheden komen voor onder andere binnen- en buitensporten, blijven grote sportevenementen in het buitenland leiden onder de gevolgen van de Covid-19 pandemie en vooral de internationale restricties die aan atleten worden opgelegd. In Nieuw-Zeeland heerst nog altijd een strikte zero-Covid policy en dat betekent dat ook de Ironman moet wijken.

Vorig jaar wonnen Braden Currie en Hannah Wells de Ironman in Nieuw-Zeeland. De organisatie kijkt voorlopig naar de maand december om de wedstrijd alsnog dit jaar te laten doorgaan. Op 10 december wordt in Taupo de 70.3 Ironman gehouden. Mogelijk zal de volledige Ironman dan een dag later of op dezelfde dag georganiseerd worden.