Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sandman Inferno met sterk startveld, cross-duatlon in Etten-Leur en Run&Bike in Knokke en Steenokkerzeel
Kristof Declerck bij zijn winst in de Sandman Inferno in Westende op 16 februari 2021 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Multisports

Sandman Inferno met sterk startveld, cross-duatlon in Etten-Leur en Run&Bike in Knokke en Steenokkerzeel

We kunnen de triatlon- en duatlonwinter stilaan achter ons laten, want de komende weekends worden opnieuw goed gevuld met interessante wedstrijden, al is dat in deze tijd van het jaar nog vooral de cross-duatlons en de Run&Bike races. Voortaan gaan we dan ook elke vrijdag vooruitblikken op de belangrijkste races van het weekend, die je ook in onze Go Dare kalender kan vinden. Het Valentijn-weekend wordt alvast iets drukker, met als blikvanger de Sandman Inferno cross-duatlon in Westende, maar ook de cross-duatlon van Etten-Leur net over de grens, de Run&Bike races in Steenokkerzeel en Knokke-Heist en de Cross Cup veldloop in Diest waar heel wat triatleten aan deelnemen.

Duatleten tegen strandspecialisten in Westende

Gelukkig wordt er zondag geen storm voorspeld aan de Kust, al weten ze in de Sandman Inferno van geen wijken. In 2020 was de Sandman Inferno in Westende één van de laatste wedstrijden die in de oprukkende corona-pandemie kon doorgaan. De duatleten moesten toen wel storm Dennis trotseren en dat maakte er een loodzware wedstrijd van. Voor de 2022 editie koos Sandman Events dan ook voor een compromis. Geen verschil meer tussen korte en lange afstand, maar 1 cross-duatlon met 3 km lopen, 30 km mountainbiken en 6 km lopen. Het deelnemersveld oogt alvast indrukwekkend. We zijn benieuwd hoe de jonge broertjes De Smet het er vanaf zullen brengen tegen zandspecialisten als Alexander Chamon en ex-veldrijder Klaas Vantornout. Ook Kris Coddens maakt zijn heroptreden, al is dat niet meteen met de ambitie om voor de winst te gaan.

Wij kijken ook uit naar Felix Bufkens, kleine kolonel Jeffrey Sanders, Tom Veranneman, Milan Verschaeve, Jurrie Van Waeyenberghe, Robin ‘Bientje’ Schuermans en Dennis Dieussaert. Bij de vrouwen hoeven de twee topfavorietes niet ver te rijden. Kustdames Bieke Trenson en Emelie Butseraen krijgen wel wat ons betreft veel te weinig tegenstand, want in totaal staan er maar vier vrouwen ingeschreven.

Cross-duatlon Etten-Leur

Benny Vansteelant voor broer Joerie in Etten-Leur (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

De cross-duatlon van Etten-Leur, in de buurt van Breda en niet zo ver van de Belgische grens, is een absolute klassieker op de kalender. In 2021 moest de cross-duatlon wijken voor corona, in 2020 door de storm. De voorbije jaren kon deze wedstrijd altijd rekenen op een paar sterke Belgen, met onder andere Geert Lauryssen als drievoudig winnaar. Ook de betreurde Benny Vansteelant, over wie we het deze week nog hadden bij de avant-premiere van de ‘Vansteelant’ docu, siert de erelijst. Dit jaar zou het nog wel eens een Nederlander kunnen zijn die wint. Wouter Dijkshoorn moet er afrekenen met Belgische outsiders als Pieter Van Dyck en Cis Bens. En we zijn ook benieuwd naar Armand Vander Smissen. Bij de vrouwen is het voor de Belgen uitkijken naar Debby Gabriëls.

Run&Bike in Knokke en Steenokkerzeel

Dit weekend zijn er ook twee Run&Bikes. De Love Run&Bike van Knokke-Heist is ondertussen een vaste waarde, waarbij in het Valentijn-weekend vooral op sportieve koppeltjes gemikt wordt. In Steenokkerzeel is er een gloednieuwe Run&Bike, georganiseerd door MTT, die er ook een natuurmarathon aan koppelen.

Cross Cup in Diest

Verder is er ook nog de nieuwe Cross Cup manche in Diest, met een paar opvallende deelnemers. Zo gaan Seppe Odeyn, Sander Heemeryck en Pieter Heemeryck de strijd aan in het officieuze clubkampioenschap van de Jogclub van Herent. Maar ook Ironman-topper Lukas Bosmans en Loic Lemaitre zijn zondag van de partij. Ze zullen het niet makkelijk krijgen met ook Soufiane Bouchikhi, Laurent Bierinckx en Michael Somers aan de start. Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar Maurine Ricour, al krijgt zij het lastig want zowat alle nationale toppers staan aan de start, inclusief Mieke Gorissen. Laura Maes en Kiara Lenaertz bij de vrouwen en Stef Corthouts en Milan Leys bij de mannen doen mee aan de korte cross.

Volledige kalender 2022

Andere wedstrijden, ook voor de volgende weken, vind je in onze gloednieuwe kalender die we samen met Go Dare ontwikkeld hebben. Je kan de kalender via de website van 3athlon.be raadplegen. Voor je smartphone moet je eerste de Go Dare app downloaden.