Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet klopt Klaas Vantornout in winderige Sandman Inferno cross-duatlon
Start van de Sandman Inferno cross duatlon in Westende met rechts de broertjes De Smet (foto: 3athlon.be)
Multisports

Thibaut De Smet klopt Klaas Vantornout in winderige Sandman Inferno cross-duatlon

Topduatleet Thibaut De Smet heeft in Westende de Sandman Inferno gewonnen, een cross-duatlon met 3 km lopen, 30 km mountainbiken en 6 km lopen. Het mountainbiken was een combinatie van een strandpassage met veel wind die langs het water vrij spel had en technische single tracks met veel draaien en keren. Dat was een kolfje naar de hand van ex-veldrijder Klaas Vantornout, die samen met Joris Massaer (in duo met broer Pieter) halfweg kwam aansluiten bij leider De Smet. Maar in het lopen was Thibaut een maatje te groot. Emelie Butseraen pakte een overtuigende zege bij de vrouwen voor eigen volk.

Emelie Butseraen voor eigen volk

Bieke Trenson, Emelie Butseraen en Aurelie Vermeir op het podium van de Sandman Inferno
Bieke Trenson, Emelie Butseraen en Aurelie Vermeir op het podium van de Sandman Inferno (foto: 3athlon.be)

Emelie Butseraen en Bieke Trenson waren de topfavorieten bij de vrouwen, die helaas maar met 4 waren. Butseraen, lid van thuisclub Midlon, was op haar parcours in het voordeel. Ze pakte een stevige voorsprong in het mountainbiken en gaf de leidersplaats niet meer uit handen. Ze won in 2u08’48 met meer dan negen minuten voorsprong op Bieke Trenson. De derde plaats ging naar Aurelie Vermeir.

Broers De Smet op podium

Klaas Vantornout, Thibaut De Smet en Nicolas De Smet op het podium van de Sandman Inferno cross duatlon in Westende
Klaas Vantornout, Thibaut De Smet en Nicolas De Smet op het podium van de Sandman Inferno cross duatlon in Westende (foto: 3athlon.be)

Bij de mannen ging Thibaut De Smet bij de eerste 3 km lopen meteen aan de leiding. Na de eerste van twee rondes op de mountainbike kreeg hij het gezelschap van Klaas Vantornout en het duo Massaer. Broer Nicolas De Smet nestelde zich in derde positie, met iets verderop Alexander Chamon. Vooraan probeerden Massaer en Vantornout van De Smet af te geraken. Dat lukte pas na de laatste strandpassage, maar in de 6 km lopen zette Thibaut al snel orde op zaken. De winnaar van de Lotto Duatlon Series snelde naar een verdiende overwinning in 1u44’22. Op 1’20 werd Klaas Vantornout, ondertussen master, knap tweede. Nicolas De Smet pakte de derde plaats in 1u47’27 voor Alexander Chamon en Dennis Dieussaert die het na een lange strijd met Timothy Van Houtem haalde voor de vijfde plaats. Gianni Vanhooren deed een sterke race en werd zevende.

Er waren ook nog een aantal uitvallers. Onder hen onder andere Kevin Strubbe die na een lekke band de strijd moest staken. Ook Kris Coddens reed lek, maar hij kon nog doorgaan en werd uiteindelijk 27ste. In de strijd tussen de 3 musketiers haalde Milan Verschaeve het met een 29ste plaats voor de Kleine Kolonel Jeffrey Sanders (34ste) en Bulldozer Tom Veranneman (39ste), die zich eerder een ‘Bobcatje’ voelde naar eigen zeggen. Verder zagen we nog sterke prestaties van Felix Bufkens (9de), Mike Bogaert (10de), Jurrie Van Waeryenberghe (16de), Matteo De Smet (11de) en papa Andy De Smet, die zoals verwacht geklopt werd door zijn drie zonen, maar wel mooi 24ste werd en 3de bij de M50.

Uitslagen Sandman Inferno 2022