Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-wereldkampioene triatlon en dubbele olympische medaille winnares verwacht eerste kindje
Triatleten Tommy en Katie Zaferes zijn blij met de komst van Baby Z in juli 2022 (foto: Instagram Katie Zaferes RR)
Nieuws

Ex-wereldkampioene triatlon en dubbele olympische medaille winnares verwacht eerste kindje

De Amerikaanse toptriatlete Katie Zaferes, ex-wereldkampioene triatlon op de olympische afstand en goed voor twee medailles in Tokio en haar man, triatleet en topfotograaf, Tommy Zaferes verwachten in juli 2022 hun eerste kindje. Wie had gehoopt op een prachtig wedstrijdseizoen voor Katie Zaferes, komt hoogstwaarschijnlijk bedrogen uit. De Amerikaanse topatlete, die de afgelopen Olympische Spelen nog individueel brons pakte bij de triatlon en zilver met de USA in de Mixed Team Relay, is zwanger en verwacht samen met Tommy Zaferes haar eerste baby begin juli.

“We zijn ontzettend enthousiast en dankbaar om ons kindje in juli te verwachten. Deze verandering in ons leven is nu al een leerzame ervaring. In veel gevallen geweldig, maar soms ook uitdagend en ik weet nu al dat dit zo zal blijven. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur. Het plan is nu om op de baby te focussen, in aanraking te blijven met de triatlonsport, dingen te doen waar ik eerder niet de kans voor had omdat ik teveel aan het trainen en racen was en vooral; genieten van deze periode,” aldus Katie Zaferes.

Zaferes beleefde vooral in 2019 een spectaculair seizoen. Ze werd wereldkampioene, won de Grand Final in Lausanne en daarnaast de WTCS-races in Montreal, Yokohama, Bermuda en Abu Dhabi. In 2021 beleefde ze een moeilijkere periode, met name vanwege het onverwachte overlijden van haar vader, maar pakte niettemin twee medailles op de Spelen. Haar man Tommy is één van de topfotografen voor World Triathlon en is bij zowat alle grote evenementen actief. De kleine die in juli verwacht wordt, krijgt nu al in triatlonmiddens de naam Baby Z. Naar het geslacht hebben we voorlopig nog het raden…