Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Nog één keer 100% gaan voor die korte afstand” – Marten Van Riel focust nog vol op olympisch succes
Marten Van Riel traint in Girona op zijn nieuwe felroze Trek triatlonfiets (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

“Nog één keer 100% gaan voor die korte afstand” – Marten Van Riel focust nog vol op olympisch succes

Marten Van Riel is een van de Belgische triatleten die zich in het Spaanse Girona vestigde afgelopen jaar en het ziet er niet naar uit dat hij er meteen zal weggaan: “De omstandigheden voor de trainingen zijn hier gewoon te optimaal om te denken aan een terugkeer naar België.”. Verder kijken we met Marten ook vooruit richting volgend seizoen maar overlopen we nog even zijn fameuze olympische jaar.

Streven naar meer

“Met een vierde plaats op de Olympische Spelen en een vice wereldtitel was dit natuurlijk een zeer mooi jaar maar ook ik ben graag streng voor mezelf en besef dat de hoofdprijzen er net niet bij waren. Ik kan mezelf wel niets verwijten want telkens botste ik toen op sterkere atleten of zat het wedstrijdscenario niet helemaal mee voor mij. Ik blijf dan ook hard verder werken op de olympische afstand de komende jaren want dat absolute topresultaat zit er zeker in en dat wil ook bereiken want nu is bijvoorbeeld bijna iedereen al vergeten wie die vierde man was op de Olympische Spelen.”

Nieuwe coach, nieuwe omgeving

Marten koos er deze winter voor om een nieuwe weg in te slaan. Hij verlaat de trainingsgroep van succescoach Joel Filliol en gaat nu samenwerken met de Belgisch coach Glenn Poleunis van PTC coaching.

“Ik ken Glenn al wat langer, hij heeft me in mijn moeilijkste periode in België zeer goed geholpen en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Voor de nieuwe olympische cyclus besloot ik dan ook om vanaf nu intensiever met hem samen te werken en zodus is hij vanaf nu mijn coach. Ik kom daarbij terecht in een zeer jonge en ambitieuze groep en wil dan ook aan die jongens mijn kennis en trainingsvreugde delen.”

BK voor Belgen in 70.3 Ironman Dubai

“Hoewel ik mij nog altijd focus om de olympische afstand open ik mijn seizoen binnen enkele weken wel in Dubai met de 70.3 Ironman. Ik zit hier dan ook wel regelmatig op de TT fiets in aanloop naar die wedstrijd die met de deelname van Pieter Heemeryck en Bart Aernouts wel wat mee heeft van een Belgisch kampioenschap. Maar er komen steeds nog meer en meer sterke namen bij waardoor dat enkel maar mijn motivatie om er goed te presteren verder aanwakkert!”

3athlon.be goes Girona (en Valencia)

Houd de komende dagen 3athlon.be verder in de gaten. Gert-Jan D’haene was een week lang onze man in Girona die niet alleen Marten volgde, maar ook een paar andere kleppers voor de camera kreeg, met onder andere Vincent Luis en Jelle Geens. Daarna trok hij door naar Valencia waar Bart Aernouts en Kjel De Hertog het 2022 seizoen voorbereiden…