Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwintriatlon in Knokke-Heist komt met verrassende nieuwe datum én nieuwe lokatie zwemonderdeel
De start van de Zwintriatlon in 2018 in de Damse Vaart in Sluis (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Zwintriatlon in Knokke-Heist komt met verrassende nieuwe datum én nieuwe lokatie zwemonderdeel

Nadat de Zwintriatlon in Knokke-Heist, één van de allergrootste triatlonwedstrijden van ons land, in 2021 en 2020 door de Covid-19 pandemie niet kon doorgaan, keert deze klassieker gelukkig wel terug op de triatlonkalender van 2022, maar mét een aantal rigoureuze wijzigingen. Zo vindt de Zwintriatlon niet langer plaats op de eerste woensdag van september. De kwarttriatlon wordt in 2022 opgeschoven naar zaterdag 10 september, de datum waarop in 2019 en 2018 de halve triatlon gehouden werd. Die halve triatlon wordt op zondag 11 september gehouden. De grootste verandering is toch wel het zwemparcours. Daarvoor hoeven de triatleten niet meer de grens over te steken naar Sluis. Het zwemmen gebeurt voortaan ook in Knokke-Heist… In zee, voor het evenementenstrand, met 1.500 in plaats van 1.000 meter zwemmen!

Die informatie heeft de organisatie bekendgemaakt op de website van de Zwintriatlon: “De 22ste editie van de Zwintriathlon gaat door op zaterdag 10 september 2022. Rolling start om 13.30 uur, met 1500 m zwemmen in zee voor het Evenementenstrand. Hierna volgt een fietsproef van 40 km in het hinterland. Aankomst op het Evenementenstrand na 10 km lopen op de Zeedijk. Wedstrijd-secretariaat open op vrijdag avond van 18.30 tot 21.30 uur alsook op zaterdag morgen van 8.30 tot 11.30 uur. Het fietsenpark gaat open op zaterdag 10 september vanaf 9.30 uur. De triatleten die hun inschrijving van 2021 hebben overgezet naar de editie van 2022, ontvangen op 17 februari een mail om hun deelname te bevestigen of te annuleren. De inschrijvingen worden geopend op maandag 21 februari om 12 uur,” aldus de organisatie.

Halve triatlon op zondag

Wie op zoek gaat naar informatie over de halve triatlon, komt op de website te weten dat de halve triatlon in 2022 op zondag 11 september gehouden wordt. Ook hier zal de 1.900 meter in zee gezwommen worden. “De 3de editie van de Halve Triatlon Knokke-Heist gaat door op zondag 11 september 2022. Rolling start om 10 uur, met 1900 m zwemmen in zee voor het Evenementenstrand. Hierna volgt een fietsproef van 90 km in het hinterland. Aankomst op het Evenementenstrand na 21 km lopen op de Zeedijk. Indien het zeezwemmen niet kan doorgaan, wordt er overgeschakeld op een Run-Bike-Run van 10,5 km – 90 km – 21 km. Wedstrijd-secretariaat en fietsenpark open op zondag 11 september van 7 tot 8.30 uur. De triatleten die hun inschrijving van 2021 hebben overgezet naar de editie van 2022, ontvangen op 16 februari een mail om hun deelname te bevestigen of te annuleren.
De inschrijvingen worden geopend op maandag 21 februari om 12 uur,” aldus nog de organisatie.

Meer informatie vind je op de website van de Zwintriathlon.