Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Storm Eunice speelt ook sport parten: geen Trailrun in Kluisbergen en aangepast parcours in Hofstade
Seppe Odeyn aan de leiding voor Nicolas De Smet in de cross duatlon van Hofstade in 2021 (foto: SP&O Mechelen)
Duathlon

Storm Eunice speelt ook sport parten: geen Trailrun in Kluisbergen en aangepast parcours in Hofstade

Storm Eunice, die vrijdag over ons land raasde, heeft op heel wat plaatsen voor schade en gevaarlijke situaties gezorgd en dat heeft nu ook zijn gevolgen voor de sportevenementen van dit weekend. Zo kondigde Sportevents net aan dat de Trailrun van Kluisbergen van zondag 20 februari geannuleerd wordt omdat het nog te gevaarlijk is in het Kluisbos. De Crossduatlon van SP&O Mechelen, zondag in Hofstade, kan gelukkig wel doorgaan, al wordt het parcours licht aangepast.

Crossduatlon Hofstade gaat door

Bij triatlonclub SP&O Mechelen kregen ze dit weekend een deja-vu moment. In 2020 moest de crossduatlon van Hofstade door stormweer al een keer wijken. Dit weekend is dat gelukkig niet het geval. Het domein van Sport Vlaanderen blijft wel afgesloten voor het publiek dit weekend. Maar duatleten en supporters zijn wel welkom. Het parcours is licht aangepast en SP&O Mechelen is met man en macht aan het werk in Hofstade met het doorzagen van omgevallen bomen en met het ruimen van ander puin van het parcours. Meer informatie over de Crossduatlon van Hofstade vind je op de website van SP&O Mechelen.

Kluisbergtrail met week uitgesteld

In Oost-Vlaanderen heeft Storm Eunice voor heel wat schade gezorgd. In Kluisbergen vielen tientallen bomen om en andere bomen en takken staan nog op het punt om te breken of om te vallen. Daarom is het Kluisbos volledig gesloten tot volgende week vrijdag. Dat is een streep door de rekening van de Trail van Kluisbergen die normaal zondag 20 februari zou plaatsvinden. Er zat voor Sportevents niets anders op dan de trailrun te annuleren. De wedstrijd wordt uitgesteld naar zondag 27 februari, ook dan weer met start en finish aan recreatiecentrum Kluisbos in Kluisbergen. Alle verdere informatie vind je op de website van Sportevents.

Volledige kalender 2022

Op internationaal vlak is er zondag ook nog de 70.3 Ironman van Geelong in Australië, met bij de mannen alleen Australische pro’s, met onder andere Josh Amberger, Steve McKenna en Sam Appleton als favorieten. Bij de vrouwen wordt het uitkijken waar olympische atlete Ai Ueda. De Japanse triatlete stapt dit jaar definitief over naar de lange afstand en neemt het in Geelong op tegen onder andere de Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson, de Australische triatletes Ellie Salthouse en Grac Thek en de Nederlandse Lotte Wilms.

Andere wedstrijden, ook voor de volgende weken, vind je in onze gloednieuwe kalender die we samen met Go Dare ontwikkeld hebben. Je kan de kalender via de website van 3athlon.be raadplegen. Voor je smartphone moet je eerste de Go Dare app downloaden.