Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatlete pakte tweede seizoenszege in Spaanse klassieker in Aguilas
Sandra Schenkel (m) winnares van de duatlon van Aguilas (foto: FETRI)
Duathlon

Belgische duatlete pakte tweede seizoenszege in Spaanse klassieker in Aguilas

De Belgische duatlete Sandra Schenkel, die tegenwoordig in Spanje werkt en woont, heeft zondag de Carnavales de Aguilas duatlon in Spanje gewonnen, haar tweede duatlonzege op korte tijd. De duatlon van Aguilas is een klassieker op de Spaanse kalender en werd al voor de 28ste keer georganiseerd. De Carnavales de Aguilas was een kwalificatiewedstrijd voor het Spaans duatlonkampioenschap.

Sandra Schenkel was deze winter al een paar keer actief in de Spaanse wedstrijden. Vorige week won ze nog de duatlon van Marbella, de eerste race in het duatloncircuit van Andalusia. In Aguilas rekende ze zondag pas in de eindspurt af met haar ploeggenote van Diablillos de Rivas, Laura Duron. De derde plaats ging naar Paula Lizon, die vlak achter de twee ploeggenotens finishte na een spannende race. Cristobal Valenzuela won bij de mannen.

Wat ons overigens opviel: er stonden maar liefst 42 vrouwen aan de start in Aguilas. Dat is bij ons wel eens anders…

Uitslag Duatlon Aguilas 2022