Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xenia Luxem provinciaal kampioene in Essen, Arnaud Dely 7de in Cross Cup Hannuit
Xenia Luxem op het podium van het Antwerps PK Veldlopen in Essen (foto: Rudy Luxem RR)
Multisports

Xenia Luxem provinciaal kampioene in Essen, Arnaud Dely 7de in Cross Cup Hannuit

Triatlete Xenia Luxem, ex-Belgisch kampioene op de halve triatlon, keerde dit weekend nog eens terug naar haar oude liefde, het veldlopen. Het leverde haar in de wind en in de regen in Essen zowaar de Antwerpse provinciale titel veldlopen op. Ook duatlontopper Arnaud Dely waagde zich voor het eerst dit jaar aan een veldloop en werd meteen zevende en derde Belg in de sterkbezette Cross Cup van Hannuit, en dat een week na zijn indrukwekkende 13’48 in de 5.000 meter Monaco Run.

Xenia Luxem wint met duidelijke voorsprong

Xenia Luxem werd in 2008 nog vice-Belgisch kampioene veldlopen en begon nadien aan een succesvolle triatloncarriere. Af en toe keert ze nog eens terug naar de cross, vaak met succes, net zoals zondag. In Essen maakten de wind en de regen er een zware wedstrijd van. Xenia ploeterde als beste door de modder. Alleen de jonge juniore Hannelore Van Nuffelen kon nog een tijdje aanpikken, maar ook zij moest Luxem laten gaan. Xenia won overtuigend de provinciale titel (en pakte tegelijk ook goud bij de masters) in 20’20. Exact een halve minuut later werd Van Nuffelen knap tweede. Britt Vanthillo werd in 20’55 derde. We kregen nog een triatlete in de top-10. Silke Baumer werd negende in 21’39. Bij de mannen pakte Yannick Michiels zijn eerste provinciale titel. Hij haalde het in 30’18 met 17 seconden voorsprong op Laurent Bierinckx, die we ook in de duatlons kennen.

Uitslag PK Veldlopen Essen 2022

Arnaud Dely 3de Belg in snelle Cross Cup Hannuit

Topduatleet Arnaud Dely is heel sterk aan het lopen dit jaar. Vorige week werd hij nog vierde op de 5 km in Monaco in de tweede snelste Belgische tijd ooit. Zondag trok hij voor het eerst dit seizoen naar het veld. In de internationaal sterkbezette Cross Cup van Hannuit liep Arnaud naar een knappe zevende plaats, als derde Belg op een handvol seconden van Lucas Da Silva. Die werd eerste Belg op de vijfde plaats in 29’41, met 4 seconden voorsprong op Clement Leflandre en 8 seconden op Arnaud Dely. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Samuel Fitwi in 28’51. Maurine Ricour werd 23ste bij de vrouwen.

Uitslagen Cross Cup Hannuit 2022

Ruben Geys derde in veldloop in Lommel

In de veldloop in Lommel stond ook een triatleet op het podium. Ruben Geys werd er derde in 32’53 op 36 seconden van winnaar Matthias Gombeer. Pieter Berben werd tweede.

Uitslag veldloop Lommel 2022