Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Na 2024 leg ik me misschien wel toe op het langere werk” – Jelle Geens ziet toekomst in 70.3
Foto's Just Jean Media
Nieuws

“Na 2024 leg ik me misschien wel toe op het langere werk” – Jelle Geens ziet toekomst in 70.3

Ook met Jelle Geens ging onze reporter Gert-Jan een koffie drinken in het zonnige Girona. Hij volgde er onder andere een training van Jelle met zijn vaste trainingsgroep en zag daar een goedlachse Jelle aan het werk. Maar ook ging hij na hoe dat nu zit met die tijdritfiets die regelmatig opduikt op de sociale media van de Belgian Hammer.

Revanche in Parijs

Uiteraard kon het onderwerp Tokyo niet uit de weg gegaan worden tijden het gesprek met Jelle maar al snel werd duidelijk dat hij steevast vooruit denkt naar wat nog komt.

“Uiteraard staat Parijs 2024 met stip genoteerd. Ik heb namelijk nog een rekening open staan met de Olympische Spelen nadat ik er vorig jaar door corona niet bij was tijdens de individuele race. Parijs zal extra speciaal zijn omdat het niet ver van huis is. Ik heb nu twee olympiades meegemaakt en dat waren telkens verre verplaatsingen. Het is dan ook een grote kans voor mijn familie en vrienden om mij dichter bij huis aan het werk te zien op het allergrootste sportevenement.”

Eerst het langere werk

Hoewel Jelle Geens nog steeds volop focust op de olympische afstand opent de tweevoudige WTS-winnaar toch zijn seizoen op de langere afstand.

“Ik open mijn seizoen in Miami om dan achter dagen later aan de start te staan tijdens de Ironman 70.3 van Lanzarote. De klik om er mij vorig seizoen (in Indian Wells) aan te wagen is door te zien hoe andere ITU-atleten de overstap naar die halve afstand goed verteerden. Ik was dus ook wel nieuwsgierig om te zien hoe dat voor mij zou gaan. Ik behaalde in mijn eerste race meteen het podium en zal dus volgende jaren af en toe een wedstrijd in het langere werk meepikken wanneer dit past binnen mijn wedstrijdprogramma.”

Girona blijft mijn tweede thuis

“Er zijn verschillende aspecten die me momenteel wel in Girona houden. Uiteraard is dit een zeer goede locatie om te trainen, een niet al te druk trainingszwembad, mooie wegen met enkele langere hellingen en ook heel wat gravel voor de looptrainingen. maar daarnaast is het ook gewoon fijn vertoeven in deze stad. Ik kan er perfect ontspannen omdat er hier heel wat te doen is buiten het triathlongebeuren. Het is hier zeker goed!”