Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Geen schouderklopjes meer” – Triatleet Lionel Sanders over nieuwe Noorse coach
Coach Mikal iden neemt lactaat af van triatleet Lionel Sanders tijdens een zwemtraining (foto:3athlon.be)
Extra

“Geen schouderklopjes meer” – Triatleet Lionel Sanders over nieuwe Noorse coach

De Canadese toptriatleet Lionel Sanders traint ondertussen al een paar maanden onder zijn nieuwe Noorse coach Mikal Iden, broer en trainer van wereldkampioen 70.3 Ironman Gustav Iden. In een zoals altijd spraakmakende video legt Lionel Sanders uit wat het grootste verschil is met vroeger, waarbij hij reageert op de eerdere opmerking van Cam Wurf over hoe The Colonel te veel schouderklopjes kreeg van zijn entourage. “Ik krijg geen schouderklopjes meer van mijn nieuwe coach. Hij heeft misschien één keer gezegd ‘Good Job’ in de afgelopen maanden. Vergeleken met de andere atleten verdiend ik ook geen schouderklopjes,” zegt Lionel.

Sanders raakte vorig kaar na de Collins Cup in Samorin aan de praat met Mikal Iden, toen ook al bekend als broer van Gustav Iden, naast Kristian Blummenfelt de meest succesvolle Noorse triatleet van het moment. Lionel Sanders heeft het in zijn video over de Noorse trainingsmethodes en hoe hij geen schouderklopjes verdient. “De realiteit is, hij ziet wat de beste jongens in de wereld doen. Hij ziet wat ik doe, en hij ziet dat wat ik doe niet al te veel schouderklopjes verdient,” legt The Colonel uit.

“Dit is sport, je wilt de beste van de wereld zijn, je moet de realiteit onder ogen zien. Deze jongens zijn beter dan ik, ze hebben hun systemen beter geperfectioneerd, ze zijn misschien getalenteerder. Betekent dat dat ik ga stoppen? Betekent dat dat ik niet ga proberen om te winnen? Betekent dat dat ik geen wereldkampioen kan worden? Absoluut niet, maar ik zal het moeten doen door elk aspect van de training te maximaliseren dat ik kan. En dat deed ik zeker niet,” aldus Lionel.