Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“WK in St. George hoeft geen nadeel te zijn voor mij.” – Bart Aernouts kijkt uit naar het nieuwe WK Ironman.
Foto's Just Jean Media
Nieuws

“WK in St. George hoeft geen nadeel te zijn voor mij.” – Bart Aernouts kijkt uit naar het nieuwe WK Ironman.

We trokken van Girona verder richting het Zuiden naar Denia waar we Bart Aernouts opzochten. De voormalige vice-wereldkampioen Ironman werkt er zijn laatste stage af voor hij zijn seizoen aanvat in de Ironman 70.3 Dubai. Zij grote doel is het WK Ironman St George en uiteraard Hawaii later dit jaar.

In St. George ticket voor Hawaii halen

“Ik kijk zeker naar uit naar het vernieuwde WK Ironman. Na een bijzondere periode zijn we al blij dat we eindelijk opnieuw kunnen kampen voor die wereldtitel. Het parcours in St George en de omstandigheden (zwemgedeelte met wetsuit) en ook het wedstrijdverloop zou wel eens helemaal anders kunnen zijn dan in Hawaii wat daarom zeker niet in mijn nadeel is. Natuurlijk zal de magie, de charme van Hawaii er niet bijzijn maar er is een WK en dat is voornaamste.”

“Omdat dit een jaar na de Spelen is zie ik toch wel enkele atleten van de korte afstand zich wagen aan deze wedstrijd en zie ik dan ook als te duchten tegenstanders, zo denk ik aan het sterke Noorse blok. Het zal voor de gevestigde waardes zoals Frodeno en Kienle niet makkelijk worden dus ik kijk er wel naar uit. Ook ik wil er uiteraard schitteren en mits een goede wedstrijd kan ik er meteen mijn kwalificatie voor Hawaii veilig stellen. Maar aan Hawaii denk ik nu nog niet, de focus ligt volop op St George.”

Landgenoten zullen het mij niet makkelijk maken

Op de 70.3 wedstrijden voor het WK in St George zal Bart het moeten opnemen tegen ondere andere Marten Van Riel en Jelle Geens.

“In Dubai zal ik samen met Marten aan de start staan en vervolgens in Lanzarote kruisen Jelle en ik elkaar. Het zijn beide super complete atleten dus ik verwacht er wel wat van, dat hebben ze al bewezen ook. Maar ik focus mij niet op de strijd tussen de Belgen. Ik strijd overal waar ik kom voor een podiumplaats dus dat doel blijft onveranderd. De vorm is op dit moment zeker niet slecht maar in Dubai heb ik nog niet die hoogvorm te pakken, die moet pas later komen in mei voor het WK dus het is voor mij ook nog wat aftasten hoe die wedstrijden in maart en april zullen verlopen.”

Nieuwe locatie als stage

In Denia ligt het gloednieuwe hotel Syncrosfera. Een hotel waarin enkele hoogtekamers gevestigd zijn waarvan ook wielerkleppers als Mathieu Van der Poel en Victor Campenaerts dezer dagen verblijven.

“Ik ben vanuit Girona ietwat zuidelijker getrokken richting dit hotel. ik wou sowieso een hoogtestage inplannen in het begin van het seizoen richting het WK in mei omdat deze wedstrijd ook op hoogte is. (St George ligt 800m hoog). Ik wou eens iets nieuws proberen vandaar de keuze voor deze nieuwe plaats.”

Wij gingen Bart ook even opzoeken in zijn kamer waar hij de voordelen voor ons uitlegt van een hoogtekamer. Bekijk zijn uitleg via het filmpje hieronder: