Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet tweede achter Italiaanse kampioen in Volcano Triatlon Lanzarote
Triatleet Dieter Comhair (l) op het podium van de Volcano Triatlon in Lanzarote naast Gregory Barnaby en Per Van Vlerken (foto: Dieter Comhair RR)
Nieuws

Belgische triatleet tweede achter Italiaanse kampioen in Volcano Triatlon Lanzarote

De Belgische triatleet Dieter Comhair is zaterdagmiddag knap tweede geworden in de internationale Volcano Triatlon op Lanzarote, één van de klassieke voorbereidingswedstrijden op het triatlonseizoen. Dieter moest alleen de Italiaanse kampioen halve triatlon Gregory Barnaby voor zich dulden en hield kleppers als Per Van Vlerken achter zich. Bij de vrouwen won thuisatlete Sara Perez.

De Volcano Triatlon van Club La Santa is een kwarttriatlon die de Belgen goed ligt. In het verleden wonnen onder andere Francoise Wellekens, Luc Van Lierde, Kenneth Vandendriessche en Bert Jammaer in Lanzarote. Ook Filip Vancraenenbroeck, dit jaar twaalfde, stond er op het podium, net zoals Amber Rombaut, de dochter van Francoise Wellekens, en Debbie Verstraeten. In 2021 werd Alexandra Tondeur er nog vierde.

In de 2022 editie stond er geen maat op Barnaby. De regerende Italiaanse kampioen halve triatlon én duatlon klokte de tweede zwemtijd, op 20 seconden van zijn landgenoot Miguel Espuna. Sara Perez had overigens de 5de zwemtijd overall en duldde dus maar vier mannen voor zich. Zij ging overtuigend aan de leiding en zou die leidersplaats niet meer afstaan. Ook Barnaby had een comfortabele voorsprong op de fiets. Van Craenenbroeck en Comhair rukten mooi op naar voor, na een 19de en 28ste plaats in het zwemmen.

Dieter Comhair was een van de weinige triatleten die tijd goedmaakten op de Italiaanse leider. Hij wisselde als vierde op 2’05 van Barnaby. Die liep opnieuw uit in de lastige 10 km lopen. Barnaby won in 1u51’41. Dieter Comhair liep naar een knappe tweede plaats op 3’56 van de Italiaanse kampioen. Per Van Vlerken, de partner van Nederlandse triatlontopper Yvonne, werd derde op 4’32 van de Italiaan.

Uitslag Volcano Triatlon 2022