Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Patrick Lange out voor Salou én WK Ironman St-George na zware valpartij op stage
Ex-wereldkampioen Ironman Patrick Lange (l) met zijn arm in een mitella na een zware val tijdens zijn triatlonstage (Foto: Instagram Patrick Lange RR)
Nieuws

Triatleet Patrick Lange out voor Salou én WK Ironman St-George na zware valpartij op stage

De Duitse ex-wereldkampioen Ironman Patrick Lange is zaterdag zwaar ten val gekomen op een fietstraining op het einde van zijn triatlonstage in Spanje. Een schouderblessure betekent een ferme streep door het voorjaar van de Duitse triatleet. Lange liet meteen ook weten dat hij niet aan de start komt van het wereldkampioenschap Ironman in St-George in mei. Volgende week wordt hij geopereerd in Munchen.

Operatie aan schouder in Munchen

Zoals Patrick Lange het zelf treffend omschrijft, was dit niet de manier waarop hij zijn trainingskamp in Spanje wilde beëindigen. Een harde valpartij zorgt voor flinke schade aan het schoudergewricht en daardoor is de Duitse voormalige wereldkampioen Ironman en regerend Challenge Roth kampioen voorlopig uitgeschakeld. Dat gooit dus meteen roet in zijn wedstrijdkalender.

Zo zou Lange onder andere van start gaan bij Challenge Salou, waar maar liefst tachtig profatleten starten en waar Lange tot één van de favorieten behoorde. Daarnaast stond natuurlijk ook het WK Ironman in St. George op zijn schema, maar ook die wedstrijd zal hij skippen. Geen wonder ook, want volgende week zal Lange in München worden geopereerd en daarna is hij acht tot tien weken uit de roulatie.