Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Boussy beste Belg in 70.3 Ironman Oman, schepen van Sport wint age group
Triatleet en schepen van Sport in Merksplas wint M60 categorie in 70.3 Ironman Oman (foto: Kris Govers RR)
Nieuws

Frederik Boussy beste Belg in 70.3 Ironman Oman, schepen van Sport wint age group

Een week voor de 70.3 Ironman Dubai kregen we vrijdag al een eerste wedstrijd in het Midden-Oosten, met de 70.3 Ironman Oman. Deze halve triatlon werd gehouden zonder pro’s, maar dat nam niet weg dat er een sterk en heel internationaal age group deelnemersveld aan de start stond. Het is duidelijk dat, nu de Covid-19 pandemie ook internationaal minder hard heerst, triatleten opnieuw zin hebben in wedstrijden. Wij keken in Oman vooral uit naar Frederik Boussy en de andere Belgen.

De winst in Oman ging naar de Luxemburgse top-amateur Olivier Godart. De 47-jarige triatleet heeft ondertussen een aardig palmares van age group prestaties bij elkaar gezwommen, gefietst en gelopen. In Oman was Godart alweer duidelijk de snelste. De ex-Luxemburgse kampioen long distance triatlon was de enige die onder 4 uur dook. Hij won de 70.3 Ironman Oman in 3u55’48. Pas 11 minuten later kwam de Italiaan Alessia Rispoli als tweede over de streep. De Brit David Hynes werd derde.

Frederik Boussy snelste Belg

Triatleet Frederik Boussy met zijn triatlonfiets vlak voor de start van de 70.3 Ironman Oman
Triatleet Frederik Boussy met zijn triatlonfiets vlak voor de start van de 70.3 Ironman Oman (foto: Frederik Boussy RR)

De Belgische triatleet Frederik Boussy, die in dezelfde age group zit als winnaar Olivier Godart, werd knap 23ste en dat was gezien de omstandigheden een mooi resultaat. De uitbater van het bekende Mas Braga restaurant in Knokke-Heist liep onlangs een corona-besmetting op en was nog maar net hersteld van een knieblessure. Hij finishte in de 70.3 Ironman Oman in 4u32’03. Dat leverde hem de vijfde plaats in de M45 leeftijdscategorie.

Schepen van Sport wint age group

Triatleet Kris Govers passert de finish in Oman als winnaar bij de M60
Triatleet Kris Govers passert de finish in Oman als winnaar bij de M60 (foto: Kris Govers RR)

De 70.3 Ironman Oman leverde ook een Belgische (en een Belgisch-Italiaanse) age group zege op. Kris Govers, de schepen van Sport van de gemeente Merksplas , was de snelste in de M60 categorie, al scheelde het niet veel. Met een eindtijd van 5u14’40 was hij nipt vier seconden sneller dan de Spanjaard Alvarez. Ook Govers kreeg onlangs te maken met Corona. “Ik liep een zestal weken een besmetting op,” vertelt Kris. “Ik had wel wat last met ademen bij de training en ook in het zwemonderdeel in Oman. Het fietsen was lastig, met wat wind, veel bruggen en zo’n 700 hoogtemeters. Maar het ging aan 32 per uur best goed. Het lopen was zwaar op het pekzwarte asfalt en een temperatuur van 32 graden. Op 2 km van de streep kwam mijn Spaanse concurrent mij voorbij. Op karakter bleef ik in zijn spoor en aan de finish hield ik 4 secondeen voorsprong over. Ik won mijn age group, maar we waren maar met 4 triatleten. Daarom kijk ik ook naar de uitslag algemeen. Daarin was ik 114 van de 670 en wetende dat er maar 4 ouder waren dan mij, dus super tevreden. Nu nog wat adem bij kweken,” aldus Kris.