Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laura Philipp stunt tegen Daniela Ryf in 70.3 Ironman Dubai
De Duitse triatlete Laura Philipp loopt aan de leiding in de 70.3 Ironman Dubai
Nieuws

Laura Philipp stunt tegen Daniela Ryf in 70.3 Ironman Dubai

De Duitse triatlete Laura Philipp heeft zaterdagochtend de 70.3 Ironman Dubai gewonnen na een stunt tegen meervoudig wereldkampioene Ironman Daniela Ryf. De twee waren de topfavorietes en er werd een echt duel verwacht. Die tweestrijd kwam er ook, want in het zwemmen en het fietsen gunden de Duitse en de Zwitsere elkaar geen ruimte. In het lopen moest Daniela Ryf haar hoofd buigen voor de dame die door insiders al langer bestempeld wordt als haar mogelijke opvolgster. Dat Philipp uiteindelijk nog vier minuten wegliep van Ryf mag als een stunt gezien worden.

Na het zwemmen was het Lottie Lucas, de Engelse triatlete die voor de Verenigde Arabische Emiraten uitkomt, die als eerste aan wal klom. Zowel Philipp als Ryf volgden direct in haar voeten. Tijdens het fietsen verdween Lucas snel uit beeld en zo bleven Philipp en Ryf samen op kop over. Na 45 kilometer genoten de twee een voorsprong van 3’37 op Lucas. De Duitse Daniela Bleymehl lag op dat moment vierde op ongeveer vijf minuten afstand.

Tot de tweede wissel bleven Philipp en Ryf zij aan zij rijden, maar toen de fiets eenmaal plaatsmaakte voor loopschoenen, verdween Philipp snel uit beeld. In vier kilometer slaagde Philipp er al in om 1’36 bij Ryf vandaan te lopen. Deze voorsprong breidde Philipp steeds verder uit, tot er bij de streep een gat van bijna zes minuten was ontstaan.

Philipp had uiteindelijk slechts 1u19’31 uur nodig voor de halve marathon. Ryf klokte een halve marathon van 1u23’12 en finishte daarmee dus tweede. Lottie Lucas werd derde voor de Nederlandse Leanne Fanoy. Die lag na het fietsonderdeel nog op een zesde plaats, maar wist dankzij een halve marathon van 1u20’02 uur Bleymehl en de Duitse Carolin Lehrieder nog in te halen tijdens het lopen. Ze nam uiteindelijk dan ook genoegen met een vierde plaats.

Bij de mannen kregen we een knappe zege van Marten Van Riel.