Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel klopt grote namen en wint 70.3 Ironman Dubai
Triatleet Marten Van Riel zal de tijdritfiets nog even aan de kant moeten laten staan (foto: Glenn Poleunis RR)
Nieuws

Marten Van Riel klopt grote namen en wint 70.3 Ironman Dubai

De Belgische triatleet Marten Van Riel heeft zaterdagochtend de 70.3 Ironman Dubai gewonnen, de eerste grote internationale halve triatlon van het seizoen, tegen onder andere titelverdediger Daniel Baekkegard én zijn eeuwige rivaal Kristian Blummenfelt. De Noorse superman blies door het hoge tempo van Marten in het fietsen zijn motor helemaal op en moest dat cash betalen in de halve marathon. Van Riel ging van start tot finish aan de leiding en pakte zijn tweede 70.3 Ironman zege uit zijn nog jonge carriere.

Van Riel kwam na 22’49 samen met zijn olympische collega Pierre Le Corre als eerste uit het water na 1900 meter zwemmen. Daniel Baekkegard, Andrea Salvisberg en Filipe Azevedo volgden in hun spoor. Kristian Blummenfelt verloor al meteen een minuut. Pieter Heemeryck volgde op 1’23 als tiende en Bart Aernouts moest 5’32 goedmaken. Hij kwam als 17de in de wissel.

In de 90 km fietsen kon alleen Baekkegard het tempo van Van Riel volgen. De Deen en de Belg wisselden elkaar af aan kop van de wedstrijd en liepen steeds verder uit. Ze wisselden met net geen zes minuten voorsprong op Azevedo en 6’30 op Paul Ruttman en de naar voor opgerukte Bart Aernouts, die samen met Pieter Heemeryck als 5de en 6de in de wisselzone kwamen. Van Blummenfelt was dan al geen spoor meer. De Noor wisselde pas als 14de op meer dan 18 minuten.

In de afsluitende halve marathon had Daniel Baekkegard geen verhaal tegen de snelle Marten Van Riel, maar de Deense titelverdediger bleef wel lang op een minuutje hangen zodat het tot het einde spannend bleef. Marten Van Riel pakte een verdiende zege in 3u26’06. Daniel Baekkegard werd tweede op 1’47. Pierre Le Corre mocht mee op het podium. De Franse triatleet finishte in 3u33’01. Bart Aernouts, in 2019 nog winnaar in Dubai, werd nog knap zevende na een zware race in 3u38’18.