Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Daniela Ryf doneert prijzengeld 70.3 Ironman Dubai aan Rode Kruis: “Vecht in sport, niet in oorlog”
Triatlete Daniela Ryf met haar Felt in de wisselzone van de 70.3 Ironman Dubai (foto: James Mitchell/Instagram Daniela Ryf RR)
Nieuws

Triatlete Daniela Ryf doneert prijzengeld 70.3 Ironman Dubai aan Rode Kruis: “Vecht in sport, niet in oorlog”

Met alles wat er op het moment speelt in de wereld, lijkt triatlon totaal onbelangrijk, al gaat er ondanks alles toch ook wat aandacht naar de Ironman 70.3 Dubai, met onder andere 4 Belgische pro-triatleten en ook meervoudig Ironman wereldkampioen Daniela Ryf aan de start. De Zwitserse triatlete wil haar prijzengeld doneren aan het Zwitsere Rode Kruis voor support aan de Oekraïense slachtoffers van de oorlog. De atlete zal uiteraard alles geven om een gouden medaille binnen te slepen, maar kan ook de verschrikkelijke situatie in Oekraïne niet loslaten. Op Instagram deelde Ryf een foto met haar Felt prototype vanuit de wisselzone met daarbij de tekst: “Er zijn op dit moment grotere uitdagingen in de wereld.”

“Mijn gedachten zijn met de mensen in Oekraïne en iedereen die vecht voor vrede in deze wereld”, vervolgt Ryf. “Dat is waarom de wedstrijd morgen in het teken staat van laten zien dat we moeten vechten in sport, niet in oorlog. Het prijzengeld dat ik morgen win, zal ik doneren aan het Zwitserse Rode Kruis, dat de mensen in Oekraïne helpt.”