Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlete sluit Spaanse stage af met winst in halve marathon Benidorm
Multisports

Belgische triatlete sluit Spaanse stage af met winst in halve marathon Benidorm

De Belgische triatlete Alexandra Tondeur heeft in het Spaanse Benidorm dit weekend de halve marathon gewonnen in 1u20’16, waarmee ze ook het parcoursrecord brak. De halve marathon was voor Alexandra The Great de afsluiter van haar Spaanse triatlonstage ter voorbereiding van haar nieuwe triatlonseizoen. In april is de sterkbezette Challenge Salou de eerste grote internationale wedstrijd op haar programma. In Benidorm liep ze naar een knappe 1u20’16 op een niet echt snel parcours en dat nadat ze vooraf nog een fietstraining had gedaan.

“Geen supersnel parcours, wel goed gevoel”

Met 1u20’16 was Tondeur 23 seconden sneller dan de Spaanse Mari Angeles Magan. Gemma Ann Selby werd derde op meer dan tien minuten van onze landgenote. “Het was geen supersnel parcours,” vertelde Alex. “De 5 km passeerde ik nog in 18’10 en ik had 37′ na 10 km maar na 18 km werd het wat lastiger. Maar ik had een super goed gevoel en ik brak het parcoursrecord. En dat alles na nog een fietstraining vanochtend voor de wedstrijd. Een dag eerder had ik nog een dag met zwemtrainingen en powertraining. Dat voel ik nu wel. Maar nu kan ik terug naar huis terugkeren,” aldus Alexandra.