Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel: “Yes, Blummenfelt geklopt… en fietsen was 4 km minder bij zijn record”
Belgische triatleet Marten Van Riel zette met 3u26 een supersnelle tijd neer in de 70.3 Ironman Dubai (foto: Ironman RR)
Nieuws

Marten Van Riel: “Yes, Blummenfelt geklopt… en fietsen was 4 km minder bij zijn record”

De Belgische triatleet Marten Van Riel schreef zaterdag de 70.3 Ironman van Dubai op zijn naam, zijn tweede zege op rij op de langere afstand nadat hij in 2019 al de 70.3 Ironman van Xiamen won. 3athlon.be sprak met een blije Marten na een snelle wedstrijd die hem in de buurt bracht van het wereldrecord. “Tja, dat was wel een beetje genant. Ik wist ergens wel dat het mogelijk was. Aan de finish werd afgeroepen dat het een ‘new world record’ was en ik ging daar natuurlijk vol in mee. Later bleek dat Blummenfelt bijna een minuut sneller was. Nu, mijn parcours was 90,6 km fietsen en achteraf bleek dat het toen 86 km fietsen was in Bahrein. Dus ergens mag ik het misschien toch het wereldrecord noemen,” lacht Marten. Een uitgebreid gesprek over zijn eigen race, de samenwerking met (en het pijn doen van) Daniel Baekkegard, de nieuwe trainingen onder Glenn Poleunis, het winnen van Kristian Blummenfelt én de openstaande rekening op de korte afstand…

“Blij dat ik hem geklopt heb”

Op een paar websites werd er melding gemaakt dat Blummenfelt genekt werd door pech. Maar Marten sprak Big Blu na de race en de Noor gaf zelf toe aan de Belgian Hammer dat hij geen superdag had. “Kristian vertelde me na de wedstrijd dat hij in het begin op de fiets zijn motor opgeblazen had. Tja, in het begin hadden wij dan ook het grootste gat gemaakt. Ik denk dat we in de eerste 45 km zo’n 3 minuten gepakt hebben. Dan is hij wel plat gereden, vandaar dat hij toen echt veel tijd verloren heeft. Hij had niet zijn dag… Maar het is ‘den Blummenfelt’ en ik ben heel blij dat ik hem geklopt heb,” aldus Marten, die ook nog de goeie samenwerking met Baekkegard benadrukte en hoe ze zich allebei keurig aan de regels hielden. “Ik heb nooit op minder dan 20 meter van Daniël gereden en hij ook niet…”