Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topduatleet Arnaud Dely valt zaterdag Belgisch record van Bashir Abdi aan op de 10 km
Duatleet Arnaud Dely gaat het Belgisch record 10 km lopen van Bashir Abdi aanvallen (foto: Toptimum RR)
Duathlon

Topduatleet Arnaud Dely valt zaterdag Belgisch record van Bashir Abdi aan op de 10 km

Hij paste voor het BK veldlopen vorige week en het BK cross-duatlon dit weekend, want topduatleet Arnaud Dely wil aanstaande zaterdag de geschiedenisboeken halen. In het Spaanse Laredo wil hij zaterdagnamiddag het Belgisch record van Bashir Abdi op de 10 km stratenlopen aanvallen. Dat record staat op 28’07, gelopen door Bashir Abdi in Schoorl in februari 2019. Eerder dit jaar brak Arnaud Dely zijn persoonlijk record op de 5 km (13’48) in de Monacorun en met een nieuw PR van 28’22 zat hij op de 10 km in Valencia al niet zo ver meer van het record van Bashir Abdi.

Het blijft opmerkelijk dat Arnaud Dely zoveel progressie blijft maken in het lopen, terwijl hij de looptrainingen nog combineert met fietsen. Zijn aanval op het record van Bashir Abdi is voorlopig ook zijn laatste loopwedstrijd. Nadien gaat de focus opnieuw op de duatlonsport waarin hij vorig jaar twee keer brons behaalde op EK en WK.

Nike ZoomX Vaporfly Next omgedoopt tot ZoomX Arnaud

De Nike ZoomX Vaporfly Next schoenen waarop Arnaud Dely zal lopen, zijn wel erg exclusief. De schoen kreeg een aangepaste zool voor iets meer grip én is omgedoopt tot de ZoomX Arnaud. Aan de andere kant van de schoen prijkt ook de naam Toptimum van coach Pieter Rijnders…