Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman Lanzarote met 8 Belgische pro’s aan de start
Triatleet Bart Aernouts bij de bike check-in voor de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: Club La Santa Ironman Lanzarote RR)
Nieuws

70.3 Ironman Lanzarote met 8 Belgische pro’s aan de start

Zaterdag krijgen we in Lanzarote de eerste Europese 70.3 Ironman van het nieuwe seizoen. Deze halve triatlon krijgt een stevige Belgische tint met maar liefst 8 Belgische pro-triatleten aan de start. Normaal waren dat er 9 geweest, maar olympisch Jelle Geens moet door een breuk in het heiligbeen na een val helaas verstek geven. Naast de pro’s staan er ook nog 36 Belgische age groupers aan de start, met onder andere Lukas Bosmans.

Van de Belgische pro’s wordt Bart Aernouts tot één van de grootste kanshebbers gerekend om topfavorieten David Mcnamee, Boris Stein, Florian Angert en de Fransen Leon Chevalier, Pierre Le Corre en Leo Bergere het vuur aan de schenen te leggen. Naast Bart krijgen we nog 6 Belgische mannen aan de start: Christophe De Keyser, Dries Matthys, Stenn Goetstouwers, Pamphiel Pareyn, Timothy Van Houtem en Sybren Baelde.

Haug tegen Matthews, en Learmonth?

Bij de vrouwen is Alexandra Tondeur de enige Belgische op de startlijst, al is het nog niet duidelijk of ze effectief de start zal nemen. Alle ogen zullen in Lanzarote gericht zijn op het duel tussen Katrina Matthews en Ironman wereldkampioene Anne Haug én hoe ver olympische topper Jessica Learmonth kan komen. We zijn ook benieuwd waar de Nederlandse Els Visser kan uitkomen op het lastige parcours in Lanzarote. En natuurlijk supporteren we ook voor de Belgisch-Sardeense Elisabette Curridori, de vriendin van Jim Thijs.

De 70.3 Ironman Lanzarote start om 7 u. Er is dit jaar helaas geen livestream. Normaal kan je via de Facebook- en Instagram-pagina van Club La Santa Ironman Lanzarote wel wat updates verwachten en anders is er de altijd betrouwbare 😉 tracker van Ironman… Je krijgt sowieso een uitgebreid verslag op 3athlon.be op zaterdagmiddag.