Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PTO organiseert samen met Collins Cup ook WK long distance triatlon in 2022 in Samorin
De Belgische triatleet Maarten Seghers pakte in 2021 zilver in zijn age group op het WK in Almere (foto: Maarten Seghers RR)
Nieuws

PTO organiseert samen met Collins Cup ook WK long distance triatlon in 2022 in Samorin

World Triathlon heeft aangekondigd dat de World Triathlon Multisport Championships – bestaande uit het WK Long Distance triatlon, Aquathlon en Aquabike –  dit jaar georganiseerd worden door de Professional Triatletes Organisation en plaatsvinden in Samorin, Slowakije. De PTO spant zich samen met Challenge Family in voor de organisatie van het evenement aan X-Bionic Sphere, waar ook The Championship van Challenge jaarlijks plaatsvindt. De race zal, net als de Collins Cup – dit jaar ook voor Age Groupers – in het weekend van 18 tot en met 21 augustus plaatsvinden.

In 2021 werd het WK in het Nederlandse Almere gehouden. Omdat het één van de oudste volledige triatlons is werden de afstanden uitzonderlijk klassiek gehouden met 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen. Dit jaar zal dat anders zijn: atleten zullen in totaal een afstand van 100 kilometer afleggen (2 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer lopen). Het WK Aquabike is Age Group only en gaat over dezelfde afstanden, alleen wordt er dan uiteraard niet gelopen.

Het WK Aquathlon is toegankelijk voor zowel pro’s als Age Groupers. Voor deze race zullen atleten 1000 meter zwemmen en vijf kilometer lopen.

Bekijk het volledige bericht op de website van World Triathlon.