Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Roth terug naar oude parcours, mét Solarer Hill, en mét titelverdedigers Lange en Haug
Altijd een massa volk op de Solarer Hill in Challenge Roth (foto: Challenge Roth RR)
Nieuws

Challenge Roth terug naar oude parcours, mét Solarer Hill, en mét titelverdedigers Lange en Haug

Challenge Roth, na de Ironman Hawaii de grootste triatlon ter wereld, keert in 2022 terug naar het oude parcours en dat betekent dat ook de beroemde Solarer Hill, waar elk jaar duizenden triatlonfans samentroepen, terugkeert tijdens de 180 km fietsen. Challenge Roth maakt ook bekend dat 2021 kampioenen Patrick Lange en Anne Haug, de ene ex-wereldkampioen, de andere regerend wereldkampioene Ironman, in 2022 weer aan de start staan om hun titel te verdedigen.

Records van 2021 niet geldig

De drukbezochte beklimming van Solarer Hill kon vorig jaar niet in het parcours worden opgenomen vanwege wegwerkzaamheden, maar op 3 juli 2022 kunnen atleten weer als vanouds door een haag van juichende mensen fietsen. Door het aanpassen van het parcours en het weglaten van Solarer Hill was de race vorig jaar tien kilometer te kort. Zowel Patrick Lange als Anne Haug kenden een topdag en zetten een formidabele tijd neer. Maar hun records van 7u19’19 (Lange) en 7u53’48 (Haug) konden helaas niet officieel gehomologeerd worden. De twee zullen er dan ook op gebrand zijn dit jaar opnieuw een razendsnelle tijd te noteren.

Lange tegen Long

Lange, die momenteel nog herstelt van een fietsongeluk en daardoor niet zal racen tijdens het WK Ironman in St. George, zal – onder andere – de strijd aan gaan met Sam Long. De Amerikaan begon het jaar goed door niet alleen de winst tijdens Clash Miami te pakken, maar direct daarna ook Challenge Puerto Varas te winnen. Ook Ironman Zuid-Afrika kampioen Maurice Clavel zal tijdens Challenge Roth alles geven om het goud binnen te slepen. Ironman Lanzarote winnaar Andi Bocherer is eveneens kanshebber voor de winst. De Duitse Jan Stratmann maakt in Roth zijn debuut op de lange afstand, terwijl Sebastian Kienle in aanloop naar zijn triathlonpensioen ook besloot Challenge Roth nog eens mee te pakken.

Haug tegen Siddall

Bij de dames staat het volledig podium van vorig jaar aan de start staat: Haug, die dus won, de Engelse Laura Siddall, die tweede werd, én de Engelse Fenella Langridge, die de laatste podiumplek bekleedde.