Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Louis Naeyaert verpulvert concurrentie in zonnige zwemloop in Brugge
Louis Naeyaert tussen Joeri Ameye en Frederik Boussy op de Zwemloop in Brugge (foto: Frederik Boussy RR)
Multisports

Louis Naeyaert verpulvert concurrentie in zonnige zwemloop in Brugge

In de allereerste Running Center Zwemloop in Brugge heeft triatleet Louis Naeyaert stevig huisgehouden. Louis was overduidelijk de sterkste op de langste afstand, met 1.000 meter zwemmen in binnenbad en 10 km lopen rond het Brugse zwembad. Met een eindtijd van 46’29 was hij maar liefst vier minuten sneller dan de nummer twee. Bij de dames pakte Valerie Van Hauwaert haar eerste overwinning van het jaar met een vijfde plaats overall. Galliano Schoonbaert en Elia Betschen wonnen de korte afstand.

De aquathlon in Brugge bracht nog niet de grote massa op de been, met 24 atleetjes in de jeugdreeksen, 32 atleten op de korte afstand en 24 atleten op de lange afstand. Daarin was Louis Naeyaert duidelijk de sterkste. Hij legde de 1.000 meter af in 13’14 en had daarmee al een halve minuut voorsprong op Bruggeling Luka Baert. In de 10 km lopen bouwde Naeyaert zijn voorsprong uit. Hij won overtuigend in 46’29. Joeri Ameye werd in 50’46 tweede en Frederik Boussy werd derde in 51’46. Bij de vrouwen stond er geen maat op Valerie Van Hauwaert die de zwemloop won met een 5de eindtijd in 53’52. Livia Raudsik-Deprince werd tweede in 57’50 en Gaëlle Halsberghe pakte plek 3 in 1u01’04.

Uitslagen Running Center Zwemloop Brugge 2022