Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maurine Ricour en Thibaut De Smet bevestigen op duatlon test-event in Willebroek
Thibaut De Smet op kop in de duatlon in Willebroek (foto: Smetties Cycling Team RR))
Duathlon

Maurine Ricour en Thibaut De Smet bevestigen op duatlon test-event in Willebroek

Op het Sport Vlaanderen domein Hazewinkel werd zondag in Willebroek het test-event duatlon gehouden, een kwalificatierace voor de internationale kampioenschappen later dit jaar. Het test-event bevestigde de nieuwe waardeverhoudingen in het Belgische duatlon, met bij de vrouwen Maurine Ricour op eenzame hoogte, en bij de mannen Thibaut De Smet en Guust De Smul alweer op 1 en 2. Al moeten we daarbij nog wel even vermelden dat onze internationaal hoogst aangeschreven duatleten er niet bij waren. Angelo Vandecasteele en Vincent Bierinckx zijn nog herstellende van blessure, Arnaud Dely nam even rust na een reeks loopwedstrijden.

Tweestrijd tussen De Smet en De Smul

Start van de duatlon in Willebroek met 2de van rechts winnaar Thibaut De Smet (foto: Triatlon Vlaanderen RR)

Ook Stef Corthouts kwam door ziekte niet aan de start en Laurens Verluyten viel uit tijdens het fietsen, maar voor de rest was bij de mannen de Belgische top goed vertegenwoordigd. Wat opviel: Thibaut De Smet, Giani Vanden Broucke en Toon Mariën, die in de 5 km lopen grotendeels aan kop ging, zijn momenteel onze snelste lopers, maar Giani had in het fietsen geen antwoord op een versnelling van De Smet. En zo kregen we, net zoals vorige week in Poperinge, in het laatste lopen een tweestrijd tussen Thibaut De Smet en Guust De Smul, de twee duatleten die vorig jaar ook al heersten in de Lotto Duatlon Serieus.

Thibaut De Smet won uiteindelijk het test-event in een tijd van 50’18, met 12 seconden voorsprong op De Smul. Toon Mariën liep naar de derde plaats in 50’35 na een spannende strijd met Quinten Dewaele. En wereldkampioen long distance duatlon Seppe Odeyn hield zich goed staande tussen al het jonge geweld op de korte afstand. Hij werd knap vijfde in 50’43, op acht seconden van het podium.

Maurine Ricour op eenzame hoogte

Start van de duatlon bij de vrouwen met uiterst links winnares Maurine Ricour (foto: Triatlon Vlaanderen RR)
Start van de duatlon bij de vrouwen met uiterst links winnares Maurine Ricour (foto: Triatlon Vlaanderen RR)

Bij de vrouwen legt Lotte Claes zich helemaal toe op wielrennen en zo blijft Maurine Ricour op eenzame hoogte alleen achter. Ze nam na de eerste 5 km lopen al een voorsprong van meer dan een minuut en bouwde die marge verder uit. De duatlete van H3O pakte de overwinning in 58’17. Op 2’11 achterstand pakte juniore Eleonore Hiller de tweede plaats. Voor de derde plaats kregen we een gelijkopgaande strijd tussen Camille Roman en Pauline De Groof. Pas in het laatste lopen kon Camille een kloofje slaan en de derde plaats pakken. Pauline werd vierde voor Marie-Louise Hiller, het jongere zusje van Eleonore.

Uitslag Test-Event duatlon Willebroek 2022