Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet 6de in Oceania Triathlon Cup in Nieuw-Zeeland, Hayden Wilde wint
Hayden Wilde wint New Plymouth sprint-triatlon
Nieuws

Hanne De Vet 6de in Oceania Triathlon Cup in Nieuw-Zeeland, Hayden Wilde wint

De Belgische triatlete Hanne De Vet is dit weekend knap zesde geworden in de sprinttriatlon in het Nieuw-Zeelandse New Plymouth, een wedstrijd in de Oceania Triathlon Cup. Ze werd tweede van de achtervolgende groep achter een sterke kopgroep van vier triatletes. Haar partner Hayden Wilde won de race met overtuiging bij de mannen. Het Belgisch-Nieuw-Zeelandse koppel bereidt het triatlonseizoen voor in Nieuw-Zeeland.

Hanne De Vet kwam na 750 meter zwemmen als tiende uit het water in 11’29, aan het staartje van de achtervolgende groep die net geen halve minuut achterstand telde op 4 koploopsters. Nicole Van Der Kaay, Andrea Hansen, Ainsley Thorpe en Eva Goodisson bouwden hun voorsprong in de 20 km fietsen verder uit. In de 5 km lopen was Van Der Kaay de snelste. Ze haalde het in 1u08’15 met 35 seconden voorsprong op Ainsley Thorpe. Eva Goodisson werd derde in 1u08’47. Hanne De Vet was de op één na beste loopster van het achtervolgende groepje. Vetje pakte in 1u11’51 een knappe zesde plaats.

Hayden Wilde met grote voorsprong

Bij de mannen stond er geen maat op Hayden Wilde. De bronzen-medaille-winnaar van de olympische triatlon in Tokio won overtuigend van de andere favoriete Taylor Reid. Hayden Wilde pakte de zege in 59’36. Taylor Reid werd tweede op 1’46 van Wilde.

Uitslag Oceania Triathlon Cup New-Plymouth 2022