Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glenn Poleunis voor even op het voorplan – “De weg naar de top is even belangrijk als die bereiken.”
Foto's en Interview Just Jean Media
Nieuws

Glenn Poleunis voor even op het voorplan – “De weg naar de top is even belangrijk als die bereiken.”

Kersvers coach van wereldrecordhouder Marten Van Riel alsook de bezieler van PTC-coaching, Glenn Poleunis, heeft ook voor Girona gekozen als zijn vaste stek. Wij gingen dan ook even bij Glenn langs wat resulteerde tot een boeiend gesprek over Marten, het jeugdig geweld en zijn toekomstvisie over de jeugdwerking binnen onze nationale federatie.

Zowel in Girona als in Leuven

“Ik heb bewust voor de locatie Girona gekozen om hier te komen wonen alsook mijn atleten te kunnen ontvangen. Ik zocht een locatie die een gezond evenwicht biedt om optimaal te kunnen trainen als waaruit je ook makkelijk naar andere locaties kan gaan en met de nodige ontspanningsmogelijkheden. Girona paste perfect in het plaatje. Toch zal ik nog vaak te zien zijn in Leuven omdat mijn PTC-project daar ook verder blijft doorlopen.”

“PTC-coaching klinkt bij vele mensen bekender in de oren dan mijn naam en dat vind ik helemaal niet erg. Mijn doel is er om te zijn voor de jonge atleten in België en hen te laten voelen dat ze moeten durven dromen op het allerhoogste te bereiken. Dat is een proces van meerdere jaren, niet gaat zomaar in 1,2, 3 en dat probeer ik ook mijn atleten duidelijk te maken.”

Goede band met Marten

“Ik leerde Marten al enige tijd geleden kennen en het contact tussen ons verliep meteen goed. Toen het wat minder ging was ik er ook voor hem en dat heeft onze band nog verder versterkt. op een gegeven moment vervoegde hij ook eens mijn trainingsbende op stage en toen ging de bal verder aan het rollen. Zowel hij als ik zijn dan ook razend ambitieus en streven naar het hoogst haalbare en dat is niet meedoen aan Spelen of het WK maar winnen.”

“Hier in Spanje kunnen we ook in alle rust verder werken aan de fantastische carrière die hij tot nu toe al realiseerde. Die rust zal hem ook ten goede komen om verder aan die details te werken en zo die ene grote stap te zetten om een winnaar van hem te maken.”

Er zit zeker potentieel bij onze jeugd

“Omdat we met meerdere coaches zijn binnen het development project was het voor mij even zoeken maar ondertussen heb ik mijn draai wel gevonden. Ik ben nu iets meer verantwoordelijk voor de U23 atleten en wil er alles aan doen om de overgang als atleet van junior naar U23 naar elite vlotter te laten verlopen, dat was tot dusver zeker geen evidentie en zorgde toch wel voor ontgoochelingen. Daarom is het goed voor onze jeugd dat ze op training met atleten als Marten al kunnen samenwerken. Het werkt zeer inspirerend en kan enkel maar het beste van ieder individu naar boven halen.”