Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Negen Belgische medailles op EK Powerman Duatlon in Alsdorft, waaronder 4 keer goud
De gouden Emelie Butseraen en de zilveren Debbie Sanders op het EK Powerman Duatlon in Alsdorf (foto: Debbie Sanders RR)
Duathlon

Negen Belgische medailles op EK Powerman Duatlon in Alsdorft, waaronder 4 keer goud

De Belgische duatleten waren weer erg succesvol in het Europees kampioenschap Powerman duatlon over de lange afstand, met op kop natuurlijk Kenneth Vandendriessche die in Alsdorf zijn derde Europese titel pakte. In totaal pakte België maar liefst negen medailles, waaronder 4 keer goud, 4 zilveren medailles en 1 bronzen plak. Naast Kenneth Vandendriessche zorgden Emelie Butseraen, Jesse Massez en Michael Kirch voor de Europese titels. Daarmee finishte België overigens op de derde plek in de medaillespiegel.

Emelie Butseraen werd Europees kampioene in de F30 categorie. Voor Debbie Sanders was er zilver in de F35 leeftijdscategorie, waarin Lindsay Linassi ook een 5de plaats pakte. Ronald Beckers en Pieter Maes zorgden bij de M30 voor zilver en brons. Baptiste Kesteleyn voegde daar in dezelfde categorie een 5de plaats aan toe. In de M35 categorie pakte Jesse Massez het goud voor Stephen Schwell. Bij de M40 viel Yves Simonet net naast het podium. Hij werd vierde. In de M50 categorie zorgde Michael Kirch voor een extra Europese titel. Hij won zijn age group met bijna vier minuten voorsprong. En bij de M55 was er Belgisch zilver voor Kid Van Ouytsel.

Alle resultaten EK Powerman duatlon Alsdorf 2022