Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin start Europees Xterra seizoen met zege in Malta
De Belgische triatleet Sebastien Carabin wint de Xterra Malta (foto: Xterra/Carel Du Plessis RR
Multisports

Sebastien Carabin start Europees Xterra seizoen met zege in Malta

Dit weekend is in Malta het Europese Xterra seizoen van start gegaan, het circuit met de off-road cross-triatlons, en onze landgenoten, met winnaar Sebastien Carabin op kop, waren meteen op de afspraak. Een aantal grote namen lieten Malta nog links liggen, maar dat doet niks af aan de sterke prestatie van Carabin, vorig jaar nog vijfde op het WK Xterra in Maui. Hij legde vooral in het mountainbiken de basis voor een knappe overwinning.

In de 1500 meter zwemmen in zee kon Carabin deze keer de schade redelijk beperken. Hij had 2’50 achterstand op snelste zwemmer Mathieu Wohlgemuth. Tijdens het mountainbiken op een erg lastig parcours reed Sebastien dat gat al snel dicht. Alleen Guillaume Meunier kon nog enigszins gelijke tred houden met onze landgenoot, maar aan de laatste wissel bedroeg het verschil toch al bijna twee minuten. In het lopen slaagde de Franse triatleet er niet meer in om nog tijd goed te maken. Sebastien Carabin won de Xterra Malta in 2u23’20. Meunier werd op 2’18 tweede voor zijn landgenoot Jacques Martinez. De Belg Tim Van Daele pakte een mooie vierde plaats in 2u34’13.

Felix Bufkens wint age group

Ook bij de age groupers deden de Belgische triatleten het uitstekend. De Fransman Adrien Dransart was de snelste in 2u34’59. Felix Bufkens werd beste Belg bij de age groupers met een vierde plaats overall in 2u38’25. Hij pakte daarmee de overwinning in de M30 age group. Bruno Mahsoudi pakte brons bij de M60, Ook Aymeric De Noble werd derde bij de M25. Ced Smets werd vierde in de M45 categorie en Erik Michiels finishte 5de in de M50 categorie.

Uitslagen Xterra Malta 2022