Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Past de Greatest Of All Times voor het WK Ironman in St-George?
Triatleet Jan Frodeno aan de finish van de Collins Cup in Samorin (foto: PTO)
Nieuws

Past de Greatest Of All Times voor het WK Ironman in St-George?

Het wereldkampioenschap Ironman dat in mei eenmalig in het Amerikaanse St-George gehouden wordt, krijgt te maken met een aantal opvallende afzeggingen. Eerder haakten een geblesseerde Lucy Charles en Patrick Lange af. Nu zou mogelijk ook de regerende wereldkampioen Jan Frodeno het WK in St-George aan zich voorbij laten gaan. Dat meldt Brad Culp, de columnist van Triathlete Mag die nooit om een mening verlegen zit, op twitter. Als bron meldt hij zichzelf, terwijl Jan Frodeno nog niks bevestigde. De GOAT ging dinsdag in de regen lekker een pittige gravelride doen in Girona.

“Breaking: de nog altijd regerende Ironman wereldkampioen Jan Frodeno zal niet meedoen in St-George, volgende maand,” luidt de tweet van Brad Culp. Er kwamen al heel wat reacties op zijn tweet, onder andere over zijn bron. “De bron ben ikzelf en het is een betrouwbare bron,” laat Culp nog weten. Brad Culp staat erom bekend om af en toen de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok te gooien, maar hij is ook een insider met een breed netwerk. Culp zou dus zomaar eens gelijk kunnen hebben. De reden dat Frodo niet in St-George zou willen starten, is volgens een aantal volgers omdat hij nog 1 keer alles op de Ironman van Hawaii wil zetten.

Frodeno reageert niet, gaat gravelen in Girona

De grappigste reactie kwam overigens van Talbot Cox, vriend en fotograaf van Lionel Sanders, die wel meer op twitter in de clinch geraakt met Brad Culp. “Mijn moeder leerde me 2 dingen toen ik opgroeide: praat nooit met vreemden en vertrouw nooit iets wat Brad Culp zegt. Ik denk dat dit Fake News is,” aldus Cox.

En Jan Frodeno zelf? Die laat de hele hetze niet aan zijn hart komen. De Greatest Of All Times reageerde nog niet op social media. Op zijn Instagram Stories was te zien hoe hij dinsdag in de regen in Girona een lekkere gravelride deed. Voor veel volgers is overigens het ontbreken van concrete looptrainingen op de social media van Frodeno een veeg teken aan de wand…

Jan Frodeno gravelt in de regen in Girona (foto: Instagram Stories Jan Frodeno RR)
Jan Frodeno gravelt in de regen in Girona (foto: Instagram Stories Jan Frodeno RR)