Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tri2Change – Nog een paar dagen om je in te schrijven voor grootste virtuele triatlon ooit
Diego Van Looy is voor het tweede jaar op rij één van de ambassadeurs van Tri2Change (foto: Tri2Change RR)
Duathlon

Tri2Change – Nog een paar dagen om je in te schrijven voor grootste virtuele triatlon ooit

Op 23 en 24 april wordt de tweede editie van Tri2Change gehouden en in 2022 wordt het de grootste virtuele triatlon ooit. Het initiatief werd geboren in een corona-lockdown en lokte in 2021 al heel wat triatleten om hun beste beentje voor te zetten. Ondertussen zijn er voor de tweede editie op 23 en 24 april al meer dan 500 triatleten en duatleten ingeschreven, want je kan nog altijd zelf kiezen welke disciplines en afstanden je wenst te doen. En voor wie nog niet ingeschreven is, dat kan nog altijd tot 22 april.

Dit jaar koos de organisatie om met Tri2Change het goede doel Pelicano te steunen, om kinderarmoede in ons land tegen te gaan. Je kan zelf kiezen hoe je daaraan een steentje wil bijdragen. De die-hards gaan natuurlijk voor de Ironman-afstanden in de triatlon, maar je kan ook een korte of lange duatlon doen, of gewoon de drie vaste triatlon-onderdelen afzonderlijk afleggen. En voor wie het lopen niet ziet zitten, is er zelfs de mogelijkheid om een afstand te wandelen.

De belangrijkste elementen van de Tri2Change zijn:

  • Je kiest uit 6 triatlon en 4 duatlon afstanden
  • Je racet bij jou in de buurt (‘race your own track’)
  • Je racet solo, of als relay team
  • Je doet je wedstrijd in 1 stuk
  • Je krijgt maar 5 minuten aangerekend per transitie, ook al heb je meer nodig
  • Je stuurt je tijden naar info@tritochange.be

Opbrengst gaat integraal naar Stichting Pelicano

TriToChange heeft als missie de triatlon- en duatlonsport op een laagdrempelige manier naar iedereen te brengen die het wil horen. Zowel volwassenen, jeugd, G-sporters, newbies als fanatiekelingen. Op de meest inclusieve manier mogelijk in moeilijke Corona omstandigheden. Het competitieve element komt bij TriToChange op de tweede plek. Het belangrijkste is: jezelf overtreffen en uitdagen, bewegen en geloven in de toekomst. En uiteraard, teruggeven aan de maatschappij.

De opbrengst van het event gaat integraal naar Stichting Pelicano. Pelicano ondersteunt, via zorgpartners, kinderen in armoede. TriToChange wil op die manier ook sport, veelal onbereikbaar, op een inclusieve manier naar deze kinderen brengen.

Je kan je nog tot 22 april inschrijven via deze link. Alle andere informatie vind je op de website van Tri2Change.