Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cam Wurf in Parijs-Roubaix: “Ongelofelijk dat ze een triatleet aan kop lieten op de kasseien”
Triatleet Cam Wurf onder het stof na de finish in Parijs-Roubaix (foto: Instagram Cam Wurf RR)
Nieuws

Cam Wurf in Parijs-Roubaix: “Ongelofelijk dat ze een triatleet aan kop lieten op de kasseien”

De Australische triatleet Cameron Wurf is een buitenbeentje die bij Ineos-Grenadiers op het allerhoogste niveau wielrennen mag combineren met Ironman triatlons. Zondag speelde hij als helper een belangrijke rol in de uiteindelijke overwinning van de Nederlander Dylan Van Baarle. Op zijn Instagram Stories kwam na afloop de humor boven van Cam Wurf. “Ik kan niet geloven dat ze een triatleet aan de leiding lieten op de kasseien…”

Cam Wurf reed Parijs-Roubaix toch maar mooi uit. De triatleet werd 94ste op meer dan 24 minuten van winnaar Van Baarle. Wurf draaide de piste op net toen het Nederlands volkslied gespeeld werd. Vanop het podium gaf Dylan Van Baarle nog een duimpje naar zijn Australische ploegmaat, die onderweg flink wat werk opknapte en inderdaad een paar keer vooraan te zien was op de kasseistroken.

https://www.instagram.com/p/CcdlzOkK9DJ/

Ook in de rechtstreekse TV-uitzending had Karl Vannieuwkerke aandacht voor Wurf, onder andere over zijn vijfde plaats in het WK Ironman in Hawaii in 2019. Vorig jaar won hij in augustus nog de Ironman Kopenhagen na een zwaar koersseizoen. Als alles goed gaat, staat Cameron Wurf op 7 mei aan de start van het WK Ironman in St-George, waar ook Bart Aernouts en Pieter Heemeryck deelnemen.